Política

En directe

Congrés dels Diputats

Sánchez reivindica els orígens de la UE contra el “populisme identitari”

El president espanyol demana actuar amb “solidaritat, responsabilitat i empatia” en matèria migratòria per combatre l’euroescepticisme

L’objectiu és “prevenir les nostres societats d’aquells que només garanteixen una involució i miren amb la nostàlgia de qui oblida les lliçons de la història”

  • El president espanyol, Pedro Sánchez EFE.
  • VÍDEO: Ple del Congrés dels Diputats

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres la necessitat de tornar als orígens del projecte europeu per enfortir davant l’amenaça del “populisme identitari” i els “egoismes nacionals que neguen els ensenyaments de la història”.

Sánchez ha reivindicat aquest dimecres al Congrés dels Diputats els valors fundacionals del projecte Europeu com a eina per “prevenir les nostres societats d’aquells que només garanteixen una involució i miren amb la nostàlgia de qui oblida les lliçons de la història”. Ho ha fet durant la seva compareixença per explicar la posició del govern espanyol durant la cimera europea d’aquest dijous i divendres on s’abordarà la resposta de la unió al repte migratori. Sánchez ha insistit que l’acollida del vaixell Aquarius va ser una “decisió excepcional” adoptada per raons de “solidaritat” i “humanitat”. Una mesura que va ser “una toc d’atenció” a Europa davant un fenomen “d’abast Europeu” que requereix una reacció “concertada” per part dels estats membres.

El president espanyol ha afirmat que el seu govern actuarà amb “solidaritat, responsabilitat i empatia”. En aquest marc, ha recordat que la “responsabilitat ens obliga a no caure en la temptació dels impossibles que genera el desencant de les expectatives frustrades i acaba alimentant el discurs rupturista dels euroescèptics”.

Sánchez ha afirmat que l’Estat assumirà les seves responsabilitats en aquesta matèria, perquè “és plenament conscient i està compromesa amb el dret a l’asil”, però ha reivindicat una reforma del sistema europeu comú d’asil des de la premissa que “la immigració irregular requereix un tractament diferent del dels refugiats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia