Política

Un centenar de persones protesta contra la presència del rei a Vilablareix

Moments de tensió a Aiguaviva entre els defensors i contraris a la presència del monarca als premis FPdGi

Els Mossos encerclen els manifestants concentrats a Salt i impedeixen que tallin la carretera

Al voltant d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dijous a la tarda davant el pavelló de Vilablareix per expressar el seu rebuig a la presència del rei Felip VI al municipi. El monarca presidirà aquesta tarda el lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) al Mas Marroch de Vilablareix.

A Aiguaviva també s’hi han aplegat un centenar de manifestants convocades pels CDR. La protesta ha coincidit amb una concentració de signe contrari convocada pel partit ultradretà VOX, que ha reunit una seixantena de persones.

En aquest punt s’han viscut alguns moments de tensió entre els dos grups. A l’inici de les protestes una de les manifestants a favor de la monarquia espanyola ha començat a pintar amb vermell els llaços grocs que hi ha a diferents punts de la carretera i la resta de manifestants contraris l’han increpat. Agents dels Mossos han intervingut i han fixat un cordó de seguretat a l’entorn dels independentistes per evitar enfrontaments.

Tot i que els Mossos han tallat la carretera que condueix a Vilablareix, els manifestants d’un i altre bàndol s’han situat una mica més endavant per tallar-la també. Alguns dels concentrats contraris a la presència de Felip VI han cremat fotos del monarca.

Els CDR han convocat una altra protesta a l’aparcament de l’Espai Gironès de Salt amb una seixantena de persones. Els Mossos han encerclat als manifestants i els han empentat quan intentaven trencar el cordó i tallar la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia