Política

Capella diu que els polítics traslladats no han demanat cap tracte de favor i garanteix la professionalitat dels funcionaris

La consellera de Justícia explica que ha intentat que el trasllat a presons catalanes fos directe i sense emmanillar

Admet, però, poca “capacitat d’incidència”

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha assegurat aquest dimarts al matí, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que els presos independentistes catalans no han demanat cap tracte de favor fora de la normativa penitenciària un cop estiguin a presons catalanes. “No volen condicions especials”, ha explicat. De fet, Capella ha confiat en la professionalitat dels treballadors penitenciaris i diu que el trasllat a Catalunya no és una concessió sinó una mesura “d’humanitat” que beneficiarà sobretot les famílies. Respecte com es fa el trasllat, ha dit que la Guàrdia Civil no li ha garantit res, perquè la Generalitat “té la capacitat d’incidència que té”, però el departament ha intentat que el trasllat fos directe, de presó a presó, i sense emmanillar-los.

A l’entrevista, Capella ha explicat que no té gaires detalls del trasllat a Catalunya de Junqueras, Romeva, Cuixart, Sànchez, Bassa i Forcadell perquè depèn del Ministeri de l’Interior i la Guàrdia Civil, i la Generalitat “té la capacitat d’incidència que té”. Així, ha demanat que el trasllat fos directe, de presó a presó, i sense emmanillar, però no li han garantit. “Suposo que no volen donar cap diferenciació, tot i que també són possibles els trasllats extraordinaris”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia