Política

ERC i PDeCAT voten a favor del decret de RTVE i permeten la renovació de l’ens

Els 17 diputats d’ERC i el PDeCAT al Congrés (9 ERC i 8 PDeCAT) han donat suport aquest dimecres al nomenament dels membres del consell d’administració de RTVE que s’ha votat al Congrés dels Diputats, on els seus escons eren necessaris per aprovar la llista pactada entre PSOE i Podem.

Les dues formacions han anunciat el seu “sí” a aquests nomenaments –i també a la convalidació del decret de l’ens– poc abans de l’inici del debat i despès que el govern espanyol hagi manifestat la seva disposició a parlar “sense traves”, i per tant a escoltar també de la proposta de referèndum pactat que plantejarà Quim Torra- durant la reunió que el president de la Generalitat i el president espanyol, Pedro Sánchez, faran a La Moncloa el dia 9.

ERC i PDeCAT han permès d’aquesta manera que la proposta del PSOE prosperés per majoria absoluta després de la votació de dilluns, on no va aconseguir les 3/5 parts necessàries en primera volta. Un cop superada la votació, el director de Radio 3 Tomás Fernando Flores assolirà la presidència de l’ens.

El govern espanyol ha obtingut els seus suports, i també els del PNB, en les últimes hores després que ERC va votar en contra i el PDeCAT es va abstenir a la votació de dilluns.

Segons Joan Tardà, Portaveu del grup d’ERC-RI-CATSÍ al Congrés, és una “victòria política” perquè s’ha forçat Sánchez a “corregir” la seva primera oposició frontal a escoltar la proposta de Torra, de manera que al final “s’ha imposat la realitat” i “res ni ningú ha quedat exclòs del marc de diàleg”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia