Política

en directe

PARLAMENT DE CATALUNYA

Segona sessió de control del Govern Torra al Parlament

JxCat, ERC i la CUP van acordar finalment ahir que el Parlament reiteri els “objectius polítics” de la resolució del 9-N de 2015

Es reprèn el ple del Parlament amb la segona sessió de control al Govern de Quim Torra. A la tarda, es votarà la moció de ruptura presentada per la CUP.

JxCat, ERC i la CUP van acordar finalment ahir que el Parlament reiteri els “objectius polítics” de la resolució del 9-N de 2015. Les formacions que presideixen Jordi Sànchez i Sergi Sabrià van acceptar així la referència a la declaració del 9-N que constava en el text original de la moció dels cupaires, segons el text consensuat que es votarà durant el ple d’avui dijous a la tarda. D’una altra banda, la moció negociada fixa, en la tercera esmena, un termini de sis mesos per tramitar el contingut de les lleis suspeses i anul·lades pel Tribunal Constitucional. És exactament el temps que demanava Catalunya En Comú Podem en la seva particular esmena. En el text original, la CUP marcava que el temps fos de 90 dies, i JxCat i ERC reclamaven en la seva esmena conjunta que fos durant tota la legislatura. Segons la CUP, després de dures negociacions, JxCat i ERC han acceptat els requisits que per als anticapitalistes eren bàsics per tirar endavant un text que també elimina les referències al diàleg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.