Política

El Govern assegura que hi ha un “acord” perquè a la reunió de Torra i Sánchez “no s’hi veti cap tema”

La portaveu, Elsa Artadi, confia que el president espanyol accepti una segona reunió a Palau: “No entendríem que hi hagués cap problema”

Avisa que si la Moncloa porta la moció de la CUP al TC es constatarà que no hi ha “gaire diferència” amb Rajoy

El Govern ha assegurat que hi ha un “acord” amb l’executiu espanyol perquè a la reunió entre els dos presidents, Quim Torra i Pedro Sánchez, “no s’hi veti cap tema”. Així ho ha explicat la portaveu i consellera de Presidència, Elsa Artadi, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat aquest divendres al matí, posterior a la trobada entre Torra i el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón. Artadi ha afegit que la reunió de dilluns a la Moncloa ha de servir per recuperar el diàleg després de vuit anys d’incomunicació amb Madrid. A més, la portaveu també s’ha mostrat confiada que Sánchez accepti que una segona reunió amb Torra se celebri al Palau de la Generalitat: “No entendríem que hi hagués cap problema”, ha asseverat.

“Hi ha acord perquè es pugui parlar de tot, no hi ha hagut cap veto ni interferències en cap dels temes que volem parlar”, ha constatat Artadi. La consellera també ha remarcat que la reunió servirà també per veure “en quin punt” es troben els dos executius, i abordar les discrepàncies que hi ha. Així mateix, Artadi ha apuntat que el Govern entén que si no hi ha cap veto fins ara, tampoc hi serà durant la reunió de dilluns: “És el mínim que es pot esperar d’un govern democràtic”, ha opinat.

Pel que fa a les declaracions del líder del PSC, Miquel Iceta, que ha sentenciat aquest matí que no hi haurà cap acord sobre un referèndum d’autodeterminació en la reunió de dilluns, Artadi ha insistit que no hi ha “cap limitació” sobre què s’hi podrà parlar.

Finalment, Artadi ha argumentat que espera que Sánchez accepti fer una segona reunió al Palau de la Generalitat: “Estaria bé que les reunions no fossin sempre a la Moncloa, no entendríem que hi hagués cap problema”.

Moció de la CUP i TC

Artadi també ha avisat que si l’executiu espanyol porta al Tribunal Constitucional la moció de la CUP que va aprovar ahir el Parlament -que reitera els “objectius polítics” de la resolució del 9-N de 2015- es constatarà que no hi ha “gaire diferència” entre els governs de Pedro Sánchez i de Mariano Rajoy. A més, Artadi ha sentenciat que “no hauria de sorprendre ningú” que l’objectiu polític dels partits independentistes sigui assolir la independència.

El Parlament va aprovar ahir a la tarda la moció de la CUP després de la transacció d’esmenes amb JxCat i ERC. El text reitera els objectius polítics de la resolució del 9-N de 2015 i insta el Govern a recuperar les suspensions del TC. Els tres grups independentistes van votar a favor del punt que fa referència a la declaració de ruptura de fa tres anys, CatECP hi va votar en contra i Cs, PSC-Units i PPC no van participar de la votació. Just abans de començar el debat, els lletrats que assessoraven el ple van recomanar que no es tramités l’esmena transaccionada que feia referència a la resolució del 9-N.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia