Política

Sis inversions estatals clau pels diputats gironins del PDeCAT al Congrés

Xuclà demana que les obres de l’N-II entre Maçanet i Sils s’enllesteixin el 2018

Engegar màquines i tot l’engranatge, amb l’objectiu de posar fil a l’agulla per aprofitar el temps. És una de les reclamacions que el diputat al Congrés pel PDeCAT Jordi Xuclà trasllada al govern espanyol per avançar en el compliment de les inversions recollides en el pressupost general de l’Estat per aquest 2018 a la demarcació de Girona. Xuclà va manifestar ahir que des del PDeCAT es posa el focus sobretot en sis punts que consideren “prioritaris”: “Són aspectes que s’haurien d’accelerar i la seva necessitat és probablement compartida per la resta de diputats gironins”. Un dels punts és un fet que va qualificar “d’històric”, ja que “en els pròxims dos anys s’ha de definir el nou model de gestió de l’AP-7”, després que el govern espanyol no prevegi renovar la concessió de la via a Abertis. I, alhora, va demanar més celeritat en la construcció de la futura estació del TAV, que se situarà molt propera a l’aeroport de Girona.

En l’apartat d’inversions en carreteres, Xuclà veu excessiu que les obres de desdoblament de l’N-II, al tram comprès entre Maçanet de la Selva i Sils, tinguin un període d’execució de 40 mesos. Creu que aquest termini és molt dilatat, tenint en compte els pocs quilòmetres que representa aquest tram, i pensa que els treballs haurien d’estar enllestits abans que acabi el 2018. El diputat gironí també advoca perquè s’accelerin les tasques de desdoblament del tram de l’N-II que va de Medinyà a Orriols i perquè es reprenguin les obres de millora de l’eix pirinenc. Finalment, va posar sobre la taula que la demarcació de Girona és l’única de tot l’Estat espanyol que no disposa d’un arxiu provincial. “Ja fa anys que s’arrossega aquesta partida. Seria convenient que es firmés com més aviat millor un conveni entre el govern espanyol i l’Ajuntament de Girona per fer-lo realitat”. La demora en aquest tema, precisament, es recorda en una carta que l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va entregar la setmana passada a la nova delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera. En l’escrit, on s’enumeren diversos greuges, es posa en relleu que “l’Estat no ha complert la construcció del nou arxiu provincial, que acumula més de vuit anys de retard”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona