Política

Portbou vol una relació amb la Guàrdia Civil “respectuosa”

L’Ajuntament veu la detenció d’un regidor com una actuació desafortunada

L’Ajuntament de Portbou va qualificar ahir la detenció del regidor de Seguretat, Francisco Ábalos, per part de la Guàrdia Civil, com a “desafortunada” i exigeix al cos policial una relació “respectuosa”. El consistori lamenta els fets que es van produir dissabte després que l’edil va refusar d’identificar-se davant el cos quan pretenia calmar els ànims entre un client d’un pàrquing i dos treballadors. A l’escrit, assegura que sempre ha mantingut una relació “correcta” i de respecte amb els cossos de seguretat que tenen presència al municipi i reclama “reciprocitat”. En aquest sentit, diu que començarà “immediatament” totes les actuacions necessàries per recuperar el clima de “respecte i entesa” a la població i mostra ple suport a Ábalos. “Li donarem suport solidàriament en totes les actuacions que consideri que cal emprendre per tal d’aclarir els fets ocorreguts i sentir-se compensat pel dany sofert”, insisteix.

La Guàrdia Civil va detenir dissabte durant algunes hores el regidor de Seguretat. El motiu de l’arrest va ser el rebuig de l’edil d’identificar-se quan els agents li ho van requerir. Segons explicava SER Catalunya dissabte, Ábalos intentava calmar els ànims en una discussió entre el client d’un pàrquing i dos treballadors quan van arribar els agents i li van demanar que s’identifiqués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia