Política

Eloy Velasco, magistrat de l’Audiencia Nacional: “Els jutges alemanys s’han equivocat” amb el cas Puigdemont 

El magistrat de l’Audiència Nacional Eloy Velasco creu que “els jutges alemanys s’han equivocat” en acceptar extradir a Espanya l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont només per malversació i no per rebel·lió.

Si més no, així ho ha dit als periodistes a San Lorenzo de El Escorial (Madrid) abans d’intervenir en un curs d’estiu de la Universitat Complutense sobre Polítiques socials i llibertats públiques a Espanya.

Eloy Velasco ha explicat que “normalment el que ha de jutjar algun acte per veure si és delictiu o no ha de ser el tribunal del país on els fets han ocorregut i on les proves estan i, per tant, sembla una mica contrari al principi de confiança mútua que els alemanys s’hagin ficat en el fons de l’assumpte”.

“Jo faig més de tres-centes europees de detenció a l’any, doncs Espanya les té centralitzades a l’Audiència Nacional, i no entrem mai en el fons de l’assumpte”, ha afegit el magistrat, que ha postil·lat que Espanya entrega més alemanys a la justícia alemanya que Alemanya espanyols a Espanya.

Ha afegit que “per tant l’argument que han entrat a analitzar perquè els fets no estan en la taula dels delictes que són d’extradició directa per veure si existeix el principi de doble incriminació ha anat en contra d’una jurisprudència europea”.

I ha insistit: “És una jurisprudència no espanyola sinó europea molt clara en la qual normalment el principi general no és entrar a analitzar el fons de l’assumpte, perquè si no furten als jutges espanyols la seva sobirania”.

Velasco estima que els jutges alemanys no haurien d’haver d’entrat en el fons de l’assumpte sinó que haurien d’haver-se limitat a “veure si els fets si haguessin estat comesos a Alemanya per alemanys haurien estat algun tipus de delicte, no importa el nom, al seu país”.

D’aquesta forma “haurien hagut de lliurar per allò que li demanen i no entrar a qualificar ni a analitzar, perquè entre d’altres coses els falten les proves que té el jutge Pablo Llarena”, l’instructor del cas en el Tribunal Suprem espanyol, ha apuntat.

“Jo faig moltes més ordres que aquests jutges a l’any i per tant jo que estic acostumat a fer-ne més i en tenir més experiència en aquest camp crec que s’han equivocat els jutges alemanys”, ha recalcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona