Política

El Suprem notifica a Torrent la resolució sobre la suspensió de sis diputats

“Farem tot el que està al nostre abast per defensar els drets dels diputats” afirma el president del Parlament

La comunicació ha arribat a la cambra aquest matí a través d’una carta certificada

El Tribunal Suprem (TS) ha notificat aquest matí al president del Parlament, Roger Torrent, la resolució del passat dimarts sobre la suspensió de sis diputats processats per rebel·lió: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez. La comunicació ha arribat aquest matí al Parlament a través d’una carta certificada que es limita a comunicar el contingut de la resolució. “En compliment del que ha acordat el magistrat instructor de la causa especial de referència, i per resolució del 9 de juliol passat, adjunt remeto testimoni de la mateixa als efectes acordats en relació amb la Mesa del Parlament de Catalunya”, afirma la carta amb data de 10 de juliol a la qual ha tingut accés l’ACN. En la resolució, Llarena suspèn temporalment els sis diputats i obre la porta que la Mesa de la cambra catalana designi substituts sense que els afectats perdin l’acta de diputat.

Resposta del president de la Cambra

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reaccionat, en una entrevista a l’ACN, a la notificació que el Tribunal Suprem i el jutge Pablo Llarena li ha enviat comunicant la interlocutòria de suspensió de sis diputats independentistes de la cambra. Torrent ha volgut garantir que, sigui quina sigui la resposta definitiva que acabi adoptant el Parlament, “es farà tot el que estigui al seu abast per defensar els drets polítics dels diputats del Parlament i per extensió els drets col·lectius de participació del país”. A més, el president considera que la notificació “certament no aporta res de nou del que ja se sabia”, i per això ha insistit que, al seu criteri, “els diputats que són a presó o a l’exili no han comés cap delicte i haurien d’estar en llibertat, al carrer avui mateix”.

Per últim, preguntat per la resposta concreta que adoptarà el Parlament de cara a fer front a la interlocutòria i la suspensió dels diputats, Torrent ha volgut ser “prudent” i ha recordat que dijous “la Mesa va demanar per unanimitat un informe als serveis jurídics i quan es tingui aquest informe, es veurà com procedeixen la Mesa i el Parlament”.

Ciutadans insisteix

La diputada de Cs Lorena Roldán ha insistit aquest divendres en roda de premsa que s’ha de “complir” amb la legalitat i amb les resolucions judicials. Roldán ha fet aquestes declaracions després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi estat notificat pel Tribunal Suprem de la suspensió dels sis diputats processats per rebel·lió. La formació taronja ha subratllat que “no s’ha de situar de nou” el Parlament al marge de les sentències judicials. D’aquesta manera, la diputada de Cs ha insistit que els polítics processats per rebel·lió estan ja suspesos i d’aquesta manera “ja no poden ni votar ni cobrar com a diputats”. Finalment, des de Ciutadans han definit com a “vergonya” que Puigdemont “rebi més recursos per continuar amb les seves il·legalitats”, en relació al fet que el Govern hagi començat a tramitar les prerrogatives d’expresident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat