Política

Les defenses dels presos polítics emplacen la Fiscalia a revisar la imputació per rebel·lió i l’empresonament 

Creuen que és una oportunitat per a la justícia espanyola per evitar el “desprestigi” internacional

Els advocats neguen qualsevol tipus de negociació amb el ministeri públic i demanen que els diputats no siguin suspesos

Les defenses dels nou presos polítics han emplaçat conjuntament aquest divendres la Fiscalia a revisar la imputació per rebel·lió i l’empresonament preventiu dels seus clients. Ho fan davant el “nou context” que s’obre amb els canvis a la cúpula del ministeri públic i la resolució de la justícia alemanya.

Així doncs, els advocats dels nou investigats pel procés que estan en presó preventiva han comparegut avui en una roda de premsa, en la qual han anunciat que sol·licitaran a la sala penal del Tribunal Suprem que excarceri els encausats, després que ahir la justícia alemanya va descartar l’acusació per rebel·lió i va acceptar extradir l’expresident Carles Puigdemont només per malversació. Marina Roig, que defensa Jordi Cuixart, ha anunciat que ho demanaran a principis de la setmana que ve: “Cadascú amb la seva argumentació però tots units”.

Andreu Van den Eynde, advocat de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, ha apel·lat directament la Fiscalia, “davant el nou context” que s’obre amb els canvis en la seva cúpula, i li ha recordat que té una “oportunitat” per revertir el “desprestigi que es produirà si es manté aquesta situació desproporcionada”: és un “win win”, ha afegit el lletrat.

Jordi Pina ha anunciat també que ja ha presentat un recurs contra la suspensió com a diputats dels seus clients processats per rebel·lió, com també faran Van den Eynde i Jaume Alonso-Cuevillas per Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Oriol Junqueras i Carles Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia