Política

Joan Carles I hauria donat a Corinna arxius clau del CNI

Ho hauria fet per protegir-la si ell moria

Ho explica Villarejo en una carta a Rajoy

Es tracta de “fitxes” amb dades “sòrdides” dels poders de l’Estat

El rei emèrit s’hauria acollit a l’amnistia de Montoro

La punta de l’iceberg. Les cintes amb els àudios de la princesa i consultora alemanya establerta a Mònaco Corinna zu Sayn-Wittgenstein en què explica al comissari José Manuel Villarejo que Joan Carles I encara té comptes a Suïssa i que l’havia utilitzada de testaferro per amagar patrimoni fora de l’Estat espanyol, podrien ser només el principi. Així ho considera i així ho va escriure el comissari en una carta a Mariano Rajoy.

En la missiva, difosa ahir pel digital El Español, que diu que hi ha tingut accés però que no en revela la data, Villarejo assegura que l’“amiga entranyable” del pare de Felip VI disposa d’un arxiu “amb dades personals i privades (...) de les personalitats més rellevants d’Espanya”. El comissari adverteix que aquests documents “afecten molt greument la seguretat de l’Estat” i cita el nom de l’arxiu Jano i una de les carpetes que conté: Control de togues. L’ara comissari jubilat, actualment en presó preventiva, explica a Rajoy que l’arxiu conté “gairebé un milió de fitxes individuals” amb “les dades més sòrdides i obscures” dels considerats poders fàctics de l’Estat. Villarejo diu que el sogre d’Iñaki Urdangarin va entregar aquesta documentació a la seva “amiga” Corinna per protegir-la si ell moria, ja que, segons diu el digital que explica Villarejo en la missiva, el contingut d’aquests fitxes pot arribar a fer que les persones que hi apareixen s’adaptin a les decisions de qui les posseeix.

El digital assenyala que el comissari va entregar la missiva a un intermediari perquè li fes arribar a Rajoy i que en aquesta assegura que el CNI li va encarregar contactar amb Corinna per recuperar els fitxers.

Segons El Español, el comissari asseguraria que va rebre l’encàrrec del mateix general Félix Sanz Roldán, director del CNI des del 2009 i del 2004 al 2008 cap de l’estat major de la Defensa. “Vaig aconseguir guanyar-me la confiança de Corinna presentant-me davant d’ella com el seu aliat i com a enemic del general”, diu Villarejo. “Al principi ho vaig aconseguir, però no vaig poder culminar la meva missió i, malgrat que el CNI estava informat puntualment de totes les actuacions que feia, el general es devia sentir traït i a partir d’aquell moment la meva vida es va convertir en un infern”, hi afegiria Villarejo, que explica que va ser Corinna qui li va dir que tenia aquests arxius.

Entrega en persona

“La mateixa princesa em va dir que la documentació li va facilitar personalment el rei en un moment en què els seus problemes de salut li van fer pensar que la seva vida corria perill (...) i els va facilitar, com a garantia, a la seva estimada perquè ningú pogués adoptar represàlies contra ella quan estigués sola.” En un altre d’aquests àudios, que Corinna no nega que sigui la seva veu en el comunicat oficial que va fer públic dijous i que van començar a fer públics dimecres els digitals El Español i OK Diario, la consultora revela que el rei va mantenir una relació amb Sol Bacharach, vídua del catedràtic assassinat per ETA Manuel Broseta.

Petició d’investigació

D’altra banda, en un altre àudio, aquest difós per OK Diario, Corinna revela que Joan Carles I s’hauria acollit a l’amnistia fiscal del 2012 que va impulsar el ministre Cristóbal Montoro i reitera que el pare de Felip VI manté comptes a Suïssa a nom d’Álvaro Orleans de Borbó.

En el tercer dia de filtracions, partits com ara Podem, IU i el BNG van reclamar una comissió d’investigació parlamentària, mentre que la casa reial calla i el govern espanyol es va limitar a dir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que les declaracions “no afecten Felip VI”.

El jutge deixa en llibertat el comissari García Castaño

El jutge de l’Audiencia Nacional Diego de Egea va deixar ahir en llibertat, contra el criteri fiscal, el comissari Enrique García Castaño, detingut dimecres després de la primera filtració de la conversa entre Corinna zu Sayn-Wittgenstein i el comissari José Villarejo, en presó provisional per la trama corrupta que investiga el cas Tàndem. En rebutjar la presó provisional, el jutge va imposar mesures cautelars al comissari, entre aquestes la prohibició de sortir del territori de l’Estat espanyol. El comissari García Castaño, El Gordo, és un històric de la policia i un home fort del cos. Ha passat gran part de la seva carrera policial al capdavant de la UCAO, a la qual recorren totes les unitats quan requereixen per exemple fer escoltes telefòniques o seguiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona