Política

Pere Vila subratlla encerts i errors en un “mandat difícil”

El nou delegat del govern a Girona elogia el relleu de Miquel Noguer en la presidència de la Diputació

El ple d’elecció serà el 31 de juliol i el del nou cartipàs, el 7 d’agost

Pere Vila es va acomiadar ahir de la presidència de la Diputació de Girona, aprofitant el ple ordinari del mes de juliol, i va destacar que, tot i que no ha estat un mandat senzill, “si hem fet bé alguna cosa, l’hem feta entre tots, perquè la política és això”. Un balanç de tres anys “d’encerts i errors”, segons va recalcar Vila, que ahir va ser nomenat nou delegat del govern a Girona. En aquest sentit, va agrair als portaveus dels diferents partits la feina feta. “Me’n vaig per segona vegada de la Diputació i ho faig amb un sentiment de tristor però també d’alegria”, va dir Vila. Va explicar que un cop feta l’oferta li havia costat prendre la decisió de deixar el càrrec de la corporació però que com a nou delegat de la Generalitat a Girona continuarà treballant pel “país, per aconseguir la independència, la República”.

En un to distès va subratllar “el paper jugat” per la CUP i pel diputat Lluc Salellas destacant sobretot “l’amistat cultivada” i les relacions humanes més enllà de les discrepàncies polítiques. Pere Vila va instar el diputat cupaire a mantenir la mateixa bona sintonia amb el nou president, Miquel Noguer. Dirigint-se a Salellas, Pere Vila va dir que se n’anava content “perquè m’enduc algun elogi teu, quan normalment se’ls emporta en Fermí Santamaria”, cosa que va provocar les rialles del ple.

En la valoració feta pels grups de l’oposició, la CUP va recordar que va ser l’únic grup que fa tres anys va votar en contra de la investidura de Vila. Lluc Salellas va agrair el to personal, el diàleg “i la porta oberta sempre al despatx”, però va criticar la falta de transparència d’una institució “especialment opaca i amb poca relació amb la ciutadania en el seu dia a dia”. Salellas va qüestionar les prioritats de la presidència de Pere Vila citant aspectes com ara el turisme al davant de les polítiques més socials, d’educació i ecologia.

El portaveu d’ERC, Pau Presas, també va recordar les diferències importants en el model de gestió de la institució, si bé els republicans sempre han tingut “la mà estesa” i s’han arribat a “acords” i a “entesa”. Pere Vila va destacar el “tracte exquisit” dels diputats d’ERC, que fa tres anys van estar a punt de formar part de l’equip de govern. “Heu estat un soci fidel”, va concloure.

Quant al grup dels socialistes, Pere Vila va recordar la “bona predisposició” històrica malgrat que el PSC “hagi pres camins diferents” en l’etapa actual. “Sempre heu intentat explicar les posicions, no ha estat fàcil, malgrat les tensions”, va remarcar. Abans el portaveu Juli Fernández havia destacat el tarannà i l’experiència de Vila en el seu nou càrrec “a l’hora de teixir ponts entre institucions”. Gisela Saladrich, d’Independents per la Selva, va agrair la bona disposició de Vila.

Pere Vila va elogiar el relleu de Miquel Noguer en la presidència; el ple d’elecció i presa de possessió serà el 31 de juliol i el del nou cartipàs, el 7 d’agost.

LES FRASES

És d’agrair el diàleg; no hi ha transparència en un ens amb poca relació amb el ciutadà
Lluc Salellas
cup
El teu tarannà i la teva experiència pot ajudar a teixir ponts entre institucions en aquests temps
Juli Fernández
PSC
Agraïm la seva bona disposició. Hem sumat esforços i hem creat ponts d’entesa
Gisela Saladrich
independents per la selva
En aquests tres anys els ajuntaments han disposat de més diners per dur a terme projectes
Albert Piñeira
PDecat
Tenim diferències en la gestió de les institucions però hem arribat a acords
Pau Presas
ERC
Seguiré treballant en el nou càrrec per la independència i per assolir la República
Pere Vila
expresident i nou delegat del govern a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia