Política

Bassa demana que no s’oblidi la “ignomínia” del seu presidi

Ho reclama en la seva última carta escrita des de la presó d’Alcalá-Meco i amb què ha volgut agrair a l’Ajuntament i al conjunt del poble de Torroella l’atorgament de la Medalla del Montgrí

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies del govern en presó preventiva, Dolors Bassa, ha adreçat una carta, la darrera que va escriure a Alcalá-Meco, en què reclama que no s’oblidi la “ignomínia del seu empresonament”. Bassa, que ja és al centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres, ha volgut recordar: “Vaig ser destituïda de manera poc legítima i poc democràtica. Això em va portar tristesa i indignació.” L’escrit, a banda de la reivindicació, ha estat l’únic instrument que ha tingut per traslladar el seu “profund agraïment” a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i a tot el poble per la concessió d’una Medalla del Montgrí: “Aquesta carta, que escrit des de la cel·la 33 del mòdul B-A d’Alcalá-Meco, la faig per fer-vos arribar el meu agraïment al consistori i a totes les persones del municipi. La meva família m’ha informat que se’m concedirà, aquest 2018, la Medalla del Montgrí”, i remarca més avall: “Vivim temps convulsos, d’excepcionalitat; per això no sé si la podré recollir personalment el dia que la concediu.”

Temps robat

“Malgrat les hores –continua en l’escrit– que m’han robat amb tots vosaltres, el temps de solitud, de reflexió, però sobretot la pròpia convicció fan que la indignació i la ràbia es converteixin en fermesa i serenor amb l’esperança que aviat o tard demostrarem que la veritat, la llibertat i la democràcia sempre guanyen. Res serà en va!”

Bassa acaba la carta amb un gest sincer d’agraïment: “Sé que les Medalles del Montgrí solen ser consensuades amb tots els grups municipals, les entitats esportives, cíviques i socials; per això, i perquè representa el més alt rang possible, per a qui se sent orgullós de pertànyer al municipi, la lluiré amb molt d’orgull i serà un element més per ser ambaixadora de Torroella de Montgrí i de l’Estartit, estigui on estigui.”

L’alcalde, Josep Maria Rufí va visitar Bassa a la presó abans-d’ahir. I ho va fer amb una intenció clara: l’exconsellera, exregidora de Torroella i amiga personal, havia de ser informada amb tota solemnitat que havia estat escollida per a aquest guardó. Per Rufí, calia fer-ho personalment i, en aquest cas, per la màxima autoritat municipal. Segons va explicar l’alcalde de Torroella, es va trobar davant d’una Dolors Bassa ferma i compromesa, com sempre, amb la justícia social i amb la independència de Catalunya.

Bassa –segons Rufí– li va reconèixer que se sent a prop de casa, que pot escoltar la tramuntana i notar l’escalf de la seva gent i que, malgrat la privació de llibertat, confia que aviat o tard es demostrarà que la veritat, la llibertat i la democràcia sempre guanyen.

LA XIFRA

133
dies de presó
portava Dolors Bassa el 2 de juliol, quan va escriure l’emotiva i reivindicativa carta

Un gran acte institucional

La Medalla del Montgrí és un tresor per als torroellencs; un poble absolutament compromès amb el seu paisatge i vinculat estretament amb el massís, que sempre els acompanya. Aquesta vegada, però, el lliurament de les Medalles del Montgrí es vol que sigui un acte que tingui, més que mai, un marcat caràcter institucional. Per això el presidirà el president del Parlament, Roger Torrent. El lliurament tindrà lloc el proper 24 d’agost i se celebrarà al gran centre de referència cultural, l’Espai Ter. Segons explica l’alcalde, Josep Maria Rufí, el lliurament ha de tenir un marcat caràcter institucional per fer palès “el compromís del municipi amb la democràcia, els drets civils i la llibertat del nostre país”. L’alcalde sentencia: “No ens podem sentir dignes mentre continuï empresonada, i el nostre compromís, com a municipi i Ajuntament, serà constant fins que torni a estar entre nosaltres.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona