Política

Colau veu “insuficient” la proposta de Pedro Sánchez de prorrogar els lloguers a 5 anys

L’alcaldessa creu que amb només aquesta mesura no es frenarà l’escalada de preus

Es reuneix a Nova York amb la vicealcaldessa de la ciutat nord-americana i la nova alcaldessa de Montreal

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la mesura anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de prorrogar el lloguer durant cinc anys tot i que ha lamentat que la mesura és “insuficient” per afrontar l’escalada de preus. En aquest sentit, ha aplaudit que s’escolti a les gran ciutats com Barcelona que porten anys reclamant que es torni a reformar la LAU perquè la situació dels lloguers està “descontrolada” amb lloguers “abusius”, segons ha dit des de Nova York, on, entre d’altres, ha tingut una reunió de treball amb la vicealcaldessa per habitatge i desenvolupament econòmic de Nova York, Alicia Glenn i la nova alcaldessa de Montreal, Válerie Plante.

Per l’alcaldessa de Barcelona, els contractes de lloguers haurien de ser de “com a mínim” cinc anys i ha apostat per “posar límits” en ciutats com Barcelona i altres d’arreu del món on hi ha una “alta demanda acreditada” i uns lloguers molt elevats, tal com es fa a París, Berlín o Nova York. “Això és el que no hem escoltat per part del govern de Pedro Sánchez, però per a nosaltres és un tema central. No podem esperar més”, ha continuat l’alcaldessa de Barcelona, que ha avisat que els alts preus del lloguer suposen “una expulsió dels ciutadans, no només de la gent vulnerable sinó que també afecta classes mitjanes i gent jove”.

Sobre una normativa per regular els preus, Colau ha explicat que veuria amb bons ulls tant si és una llei estatal o si és el mateix Estat qui delegui les competències als ajuntaments però ha advertit que “cal actuar ja”. “Estem disposats a assumir aquesta responsabilitat, el que no podem fer és perdre més temps perquè ja anem tard i els preus estan descontrolats a les nostres ciutats”, ha afegit.

En la seva compareixença al Congrés aquest dimarts, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va apuntar que elevarà la pròrroga forçosa dels contractes d’arrendament, que passarà de tres a cinc anys, limitarà les fiances addicionals i ajustarà la definició de lloguer de temporada per excloure de la llei d’arrendaments urbans l’habitatge turístic. A més, el seu executiu vol crear 20.000 habitatges públics en 4 anys destinats “de manera indefinida al lloguer”.

Colau es reuneix amb la vencedora a les primàries demòcrates. Alexandria Ocasio-Ortez

En el seu viatge a Nova York, Ada Colau també es va reunir dilluns al vespre, hora local, amb la recent guanyadora en les primàries demòcrates, Alexandria Ocasio-Cortez, amb qui va compartir un diàleg obert a la Universitat de Nova York en un acte moderat per la periodista Amy Goodman de Democracy Now, entitat organitzadora de l’acte.

Amb la seva inesperada victòria a les primàries demòcrates, i amb un programa marcadament social, Ocasio-Cortez s’ha convertit en les últimes setmanes en la política revelació dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona