Política

Iceta lamenta la “jornada negra” al Parlament

El primer secretari del PSC afirma que la majoria independentista és “ostatge” de Puigdemont

El líder socialista justifica que “era preferible desconvocar el ple” per no entrar en “un terreny d’inseguretat jurídica o desacatament”

El president del grup parlamentari de PSC-Units, Miquel Iceta, ha lamentat la “jornada negra” d’aquest dimecres al Parlament.

En una roda de premsa al Parlament després que s’hagi desconvocat formalment la sessió plenària, el líder socialista ha assegurat que avui ha estat un dia “trist” i ha advertit que la majoria independentista de JxCat, ERC i la CUP a la cambra és “ostatge dels interessos de Carles Puigdemont”.

Iceta ha lamentat que la Mesa no hagi aplicat “amb intel·ligència el plantejament” del jutge Pablo Llarena a la interlocutòria sobre els diputats suspesos, una “sortida” en forma de substitució temporal. ERC i el PSC hi han votat a favor; Cs i Josep Costa (JxCat), en contra; i Eusebi Campdepadrós (JxCat) s’ha abstingut Segons Iceta, “la divisió de l’independentisme i l’oposició de Cs” han fet impossible tirar endavant la proposta i han justificat que “era preferible desconvocar el ple i no entrar en un terreny d’inseguretat jurídica o de desacatament”.

Iceta ha afirmat que hi ha “massa” veus al Parlament que se “senten més còmodes en el conflicte” que en la recerca de “solucions acordades”. Iceta a defensat la posició del seu grup parlamentari a la mesa, a través del social David Pérez, que n’és secretari segon. “Estem convençuts que hem fet el que tocava”, ha assegurat. Iceta a l’espera que el Parlament segueixi en marxa la propera setmana amb reunions dels òrgans polítics i de comissions.

Segons ell, encara es podria convocar un ple aquest juliol si prospera la proposta per a la substitució dels diputats suspesos però ha reconegut que “no podem fer un ple si alguns s’encaparren en no acatar una resolució judicial”.

El dirigent dels socialistes ha admès que la proposta de substitució temporal no és al reglament del Parlament però ha defensat que tampoc hi és la delegació de vot en els supòsits de diputats empresonats com s’ha aplicat els darrers mesos. “Ens trobaríem en un segon exemple”, ha dit. Iceta ha subratllat que acceptaven aquesta via perquè: “Volíem afavorir la seva substitució temporal per afavorir el normal funcionament de les institucions”.

Iceta ha assenyalat que els diputats afectats haurien de cobrar la part proporcional del salari fins el dia que el Suprem va dictar la interlocutòria que implicava la suspensió. “La Mesa hauria de ser especialment curosa” en aquest sentit, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pròxim orient

Israel ignora l’amenaça de Hezbol·là i intensifica els atacs contra el Líban

barcelona
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per l'explosions

Barcelona