Política

Proposen dedicar la plaça de l’Institut a Figueres als fets històrics de l’1-0

La comissió del nomenclàtor acorda suggerir la instal·lació d’un monòlit on s’expliqui què va passar en aquell espai, i en el ple del 2 d’agost s’ha de ratificar

La comissió del nomenclàtor de Figueres va acordar proposar al ple que es dediqui la plaça de l’Institut als fets històrics de l’1 d’octubre del 2017 i suggereix que s’instal·li un monòlit on s’expliqui què va passar en aquell espai per aquesta data. La comissió complia el mandat del ple del febrer passat, quan la majoria de regidors van decidir traslladar-li la voluntat d’afegir el nom de plaça 1 d’Octubre al nom perquè decidís. De fet, doncs, la comissió del nomenclàtor va decidir ahir buscar una nova fórmula i no va atendre la proposta de posar-hi un nou nom sense que desaparegués l’actual denominació. La moció que es va aprovar aquell dia amb els vots dels grups del PDeCAT, CExF, ERC i la CUP demanava que el rebateig es fes de tal manera que es designés un nom que permeti ser utilitzat amb les dues denominacions, tal com passa amb la plaça Triangular, dedicada a Anselm Clavé, i el carrer dels Fossos, que ho està al doctor Burgas.

Se sol·licitava, així mateix, que s’hi instal·lés una placa commemorativa d’aquesta diada “tan important en la història de la ciutat”, suggeriment que ha estat acceptat per aquesta comissió, en què, a banda de diversos membres representatius de la societat civil, també hi són representats tots els grups municipals. L’acord va ser ratificat per tots els membres exceptuant els representants del PP i de Cs.

La plaça de l’Institut es va convertir l’últim 1 d’octubre en el punt de trobada de tots aquells que volien defensar el dret a votar lliurement en un moment en què la ciutat vivia amenaçada pel setge policial. Havien tancat tots els col·legis i les votacions es van centrar en l’institut. Centenars de persones es van reunir a la plaça per defensar el dret a votar lliurement.

LA DATA

1.10.2017
Referèndum.
La plaça va servir de punt de reunió i va ser un símbol de defensa de les urnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona