Política

Guerra rebutja la “política d’apaivagament” de Sánchez a Catalunya

L’ex-vicepresident del govern espanyol es mostra contrari a fer canvis en la Constitució per resoldre el conflicte territorial

Alerta que la via de fer concessions ha fracassat perquè després de 40 anys “la fera no es calma” sinó que “demana més”

L’ex-vicepresident del govern Alfonso Guerra ha rebutjat aquest dimecres la “política d’apaivagament” per la qual aposta el Govern de Pedro Sánchez per resoldre la crisi territorial de Catalunya. “Jo la política de Chamberlain, d’apaivagament, regalant coses, no en sóc partidari”, ha afirmat.

Guerra, que ha participat aquest dimecres dels Cursos d’Estiu de la Universitat Complutense de Madrid amb una ponència sobre la reforma de la Constitució, s’ha referit a aquesta via com un “model fràgil i fracassat” a Espanya. “Quaranta anys apaivagant la fera i la fera no es calma. Encara demana més!”, ha argumentat.

L’exlíder socialista ha apuntat que el primer ministre espanyol va ser ahir “molt subtil” en la seva compareixença al Congrés, però ha opinat que “dins d’aquesta subtilesa” no creu que Sánchez “elegís el millor camí”.

Al seu parer, l’“esquema de canviar l’Estatut [de Catalunya] canviant la Constitució és absurd” i suposa un “arranjament de jo et canvio l’Estatut i tu em canvies la Constitució” del qual ell no n’és partidari.

Guerra ha dit que ell no té “cap interès” a buscar possibles canvis en l’Estatut català que puguin contribuir a resoldre el conflicte. Segons ell, aquest Estatut es va fer a Catalunya amb “molts articles inconstitucionals”, que el Congrés va modificar 118 articles i 17 disposicions addicionals i transitòries i que “va quedar un Estatut que quan va anar al TC va patir la modificació de catorze articles més”.

En la seva ponència, ha sostingut que, al marge de la crisi de Catalunya, aquest és el “moment oportú per fer reformes en la Constitució, no de la Constitució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia