Política

Torra i Aragonès conversen per rebaixar la tensió i aïllar el govern de la disputa entre JxCat iERC

El president i el vicepresident de l’executiu s’han reunit al Parlament després de la convocatòria del ple i han tornat a parlar arran de l’intercanvi d’acusacions entre els dos grups

Insisteixen en la necessitat de reconduir la crisi i evitar que repercuteixi en el funcionament del govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, han conversat aquest dimecres després de la picabaralla entre JxCat i ERC al Parlament per rebaixar la tensió i aïllar l’executiu de coalició de la disputa entre grups parlamentaris.

Així ho han explicat a Efe fonts pròximes a Torra i Aragonès, que han volgut delimitar l’abast de la crisi oberta entre JxCat i ERC arran del seu desacord al voltant de si cal substituir temporalment els sis diputats suspesos pel Tribunal Suprem (TS) espanyol o bé s’ha de deixar al marge d’aquesta mesura l’expresident català Carles Puigdemont.

Segons les fonts consultades, després de la desconvocatòria del ple a causa de la falta d’acord entre JxCat i ERC sobre la substitució temporal dels diputats suspesos, Torra i Aragonès han mantingut una reunió al despatx del president de la Generalitat al Parlament.

En la trobada, en què també estaven presents alguns dels seus col·laboradors, s’ha convingut no atiar més el foc i rebaixar el to en les rodes de premsa que JxCat i ERC havien convocat al migdia per explicar la seva versió d’allò succeït.

No obstant això, l’intercanvi d’acusacions entre els dos socis independentistes, lluny de relaxar-se, ha adquirit encara més virulència a la sala de premsa del Parlament.

El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha acusat obertament el president del Parlament, Roger Torrent, d’incomplir l’“acord verbal” que suposadament havien assolit amb ERC i que consistia a substituir, només per al ple d’avui, els diputats suspesos que segueixen a la presó, però no Puigdemont.

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha aprofundit en els retrets al president del Parlament: “Demanem a ERC que aclareixi quina és la posició de Torrent. O es defensa la dignitat dels diputats o es blanqueja el Partit Socialista del 155”.

Minuts després, també en roda de premsa, el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, visiblement irritat amb Batet i Pujol, els ha acusat de “mentir de manera descarada” i ha donat per “trencada” la confiança entre els dos grups. No obstant això, ha matisat que aquest cisma parlamentari no ha d’afectar el Govern de coalició.

Després d’aquest nou xoc, segons les fonts consultades, Torra i Aragonès han tornat a conversar per insistir en la necessitat de reconduir la crisi i, en tot cas, evitar que tingui repercussió en el funcionament del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia