Política

Marta Felip, citada a declarar el 18 de setembre per l’1-O

L’alcaldessa de Figueres és investigada per desobediència des del març per un jutjat de Figueres

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha estat citada a declarar en qualitat d’investigada per un presumpte delicte de desobediència en relació amb la celebració del referèndum de l’1 octubre. La citació del jutjat de primera instància i d’instrucció número 6 de Figueres és pel al dia 18 de setembre a les 11 del matí. La notificació que estava sent investigada la va rebre el 5 de març passat.

En una piulada, Marta Felip confirmava ahir a la tarda que aniria a declarar i que ho faria “amb la consciència ben tranquil·la. “L’1 d’octubre del 2017 els alcaldes ens devíem i ens devem a la voluntat del poble”, assegura l’alcaldessa.

Les diligències prèvies són producte d’un atestat policial i, per tant, Felip va ser la primera alcaldessa a ser investigada d’ofici. No és el cas de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que va declarar davant el jutjat d’instrucció número 1 de Figueres, i que va fer-ho per la denúncia d’un ciutadà de Roses que va denunciar-la. Felip, en canvi, va rebre la notificació de l’obertura de diligències prèvies del jutjat número 6 de Figueres per un presumpte delicte “de desobediència de l’article 410 del Codi Penal relatiu a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre a Figueres”.

Mindan va anar a declarar al jutjat d’instrucció número 1 acompanyada de molts alcaldes i regidors de la comarca, entre els quals hi havia també Felip, que li va donar suport davant la declaració. Mindan, acompanyada del seu advocat, va estar poc més de vint minuts al jutjat i es va negar a declarar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia