Política

Rajoy es vanta d’haver aplicat el 155 i cessat el govern

L’expresident del govern espanyol reivindica que Puigdemont i el seus consellers no han tornat a ocupar els càrrecs

Afirma que a Catalunya està en perill “la llibertat dels catalans que no passen pel sedàs de la independència”

L’ex-primer ministre espanyol Mariano Rajoy ha pronunciat aquest divendres el seu últim discurs com a president del PP reivindicant la seva acció de govern i la seva gestió de la crisi a Catalunya.

Rajoy ha destacat que el seu govern ha hagut de respondre a una situació “sense precedents” com ha estat la demanda d’independència de Catalunya i ha afirmat que ho ha “fet bé” amb l’aplicació del 155. Ha explicat que aquesta era una situació que demanava combinar “fermesa i prudència” : “No era fàcil, però vam saber arbitrar formules i es va fer”. “El govern autonòmic que va declarar la independència va ser cessat, un fet sense precedents a la nostra història i a la d’Europa”, ha reblat.

Segons ell, així ho demostra el fet que “els responsables d’aquells actes estan responen als tribunals o fugits de la justícia” i “Puigdemont no ha tornat a ocupar la presidència de la Generalitat”, com tampoc els seus consellers, “per molt que ho hagin intentat”.

“Catalunya no es va independitzar i no perquè no ho intentessin. No hem necessitat escarafalls ni gesticulacions; n’hem tingut prou amb la llei i vam aplicar el 155, el que alguns deien que no es podia aplicar i ara sembla que l’han inventat ells”, ha sentenciat.

Rajoy ha posat en valor que ara tothom coneix l’existència de l’article 155 de la Constitució i com s’aplica. “Avui tothom sap que l’Estat de dret es pot defensar amb l’arma més democràtica que existeix, que és la llei”, ha remarcat.

L’expresident espanyol ha assegurat que el seu executiu va estar “disposat a parlar” però en cap cas “a cedir”.

El líder popular sortint ha proclamat que a l’Estat espanyol només existeix la sobirania de “la nació espanyola” que, segons ell, és “prèvia a la Constitució” i que Espanya és una nació “unida i igual”. “No deixem que ningú desviï la qüestió, perquè ningú trencarà la sobirania”, ha advertit.

Rajoy ha alertat que “a Catalunya està en perill la llibertat dels catalans que no passen pel sedàs de la independència”.

“Confabulació de perdedors”

El popular ha atribuït la caiguda del seu govern a “una confabulació de perdedors i independentistes” i ha avisat que “ara hi ha un govern dèbil al que cobraran cars els seus suports”. Ara bé, ha augurat que quan les coses vagin malament els espanyols miraran cap al PP per buscar “seguretat i certesa”. “Tornaran a buscar-nos, perquè l’Espanya que proposem és la que volen la majoria dels espanyols”, ha garantit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona