Política

El govern espanyol eleva el sostre de despesa un 4,4%, fins als 125.064 milions d’euros

L’executiu manté les previsions de creixement en el 2,7% per al 2018 i en el 2,4% el 2019

Preveu que es creïn 1,2 milions de llocs de treball fins al 2021

El govern espanyol ha elevat el sostre de despesa en 125.064 milions d’euros per al 2019. Es tracta d’un increment del 4,4% respecte de l’objectiu previst per aquest any.

Així ho ha explicat la ministra espanyola d’Hisenda, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Montero ha assegurat que aquesta mesura beneficiarà principalment les comunitats autònomes, ja que podran destinar uns 6.000 milions d’euros més a polítiques socials.

El govern espanyol ha establert les previsions d’objectiu de dèficit en l’1,8% per a l’any 2019, l’1,1% per al 2020 i el 0,4% per al 2020 i un endeutament públic que assoleixi el 96,1% del PIB el 2019, el 94,1% el 2020 i el 91,5% el 2021.

La ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha confirmat que la previsió de creixement per al 2018 es manté en el 2,7%. Una xifra que qualificat de “realista i prudent” i que és inferior a la pronosticada per la Comissió Europea (CE) i el Banc d’Espanya, entre d’altres.

Sobre les previsions d’atur, el govern calcula que aquest any es tanqui en el 15% i baixi fins al 10,7% el 2021.

Calviño ha explicat que el govern espanyol treballa amb la previsió que es creïn 1,2 milions de llocs de treball entre el quart trimestre del 2018 i el quart trimestre del 2021. A més, s’espera que el 2020 la taxa sigui equivalent als nivells anteriors a la crisi i que a l’any següent se situï per sota l’11%, el que suposa 16 punts menys que a principis del 2013.

Montero ha lamentat aquest divendres que en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) d’aquest dijous els consellers de les comunitats del PP votessin en contra dels objectius d’estabilitat. La ministra ha advertit que seria “inaudit” que en la tramitació dels propers pressupostos al Congrés, però sobretot al Senat –on els populars tenen majoria absoluta– hi votessin en contra. Segons ella, “no s’entendria” que rebutgessin uns objectius que autoritza la Unió Europea. Per la ministra, si fos així, es demostraria el “fort component ideològic” en voler aplicar unes retallades més dures que les ordenades pels mateixos socis europeus. “Si no s’aprova aquest objectiu, tornar alcamí anterior. No hi ha molta discussió”, ha afegit.

Montero ha insistit que una negativa del PP als comptes suposaria castigar als ciutadans de classe mitja i treballadora i a la Seguretat Social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA