Política

Torra confia que l’assemblea del PDeCAT serveixi per “sumar confluències”

El president creu que no hi ha cap divisió al PDeCAT

Creu que el partit demòcrata i la Crida són dos iniciatives que han d’acabar confluint

El president de la Generalitat, Quim Torra, creu que no hi ha cap divisió interna en el PDeCAT i s’ha mostrat confiat que el l’Assemblea Nacional del partit serveixi per “sumar confluències”.

En declaracions a la premsa durant una visita institucional aquest dissabte a Tortosa, Torra ha apostat perquè al congrés del PDeCAT acabin “confluint” el sector crític i afí a Carles Puigdemont i el de la direcció, perquè Catalunya pugui “avançar en la unitat” fins a fer efectiva la República catalana. “Li desitjo molta sort, penso que és un congrés crucial per fer més forts els instruments que han d’acabar portant aquest país a la llibertat i a fer efectiva la República”, ha expressat.

Torra, que ha recordat que no milita al PDeCAT i que aquest partit és independent de la Crida Nacional per la República –el moviment que impulsa juntament amb el president Puigdemont– creu que les dues iniciatives impulsades pel sector crític i per l’actual coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, “han d’acabar confluint, perquè aquest país ha de ser capaç d’avançar en la unitat, ha de retrobar-se en la unitat”. “Compartim el mateix objectiu que és fer República”, ha subratllat.

Sobre les diferències en el si del partit i si corre risc de divisió, Torra ha emplaçat a preguntar-ho directament al PDeCAT, si bé ha mostrat el seu convenciment que aquest extrem no es donarà: “No crec que hi hagi divisió en el PDeCAT”.

Torra ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia en el marc d’una visita institucional a la Festa del Renaixement a Tortosa. Hi ha arribat a les dotze del migdia, aclamat per una gran multitud concentrada davant l’Ajuntament de Tortosa, que l’han rebut amb crits de “president”, “llibertat” i “independència”. El president ha signat el llibre d’honor, on ha fet referència, a través d’uns versos del poeta Gerard Vergés, als presos i exiliats. Posteriorment, i vestit amb una capa característica del segle XVI, ha passejat pel centre de la ciutat, acompanyat de l’alcaldessa Meritxell Roigé, en una desfilada musical i festiva, vestida d’època. La Festa del Renaixement tanca portes aquest diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona