Política

El PDeCAT acorda sumar-se a la Crida Nacional

L’Assemblea Nacional demòcrata aprova un esmena que insta la militància a “participar activament” en la definició del projecte impulsat per Puigdemont i Torra

El text preveu crear una comissió que estableixi “l’aportació” del partit al nou moviment polític

La ponència política de l’Assemblea Nacional del PDeCAT ha aprovat aquest dissabte a la tarda una esmena, impulsada pels presos polítics i exiliats demòcrates, que insta tota la militància a “sumar-se” a la Crida Nacional per la República, el moviment que impulsen els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra.

L’esmena ha estat aprovada “pràcticament per unanimitat” a la comissió que debat la ponència política, en el marc de la primera assemblea del PDeCAT, que va arrencar aquest divendres i acaba diumenge. Així ho ha anunciat el portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament, Albert Batet, que ha estat l’encarregat de defensar la proposta redactada pels consellers Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig.

El text aprovat assenyala que l’“excepcionalitat” del moment “obliga” el PDeCAT a actuar amb “generositat màxima” per poder contribuir a la solució del conflicte polític “a través de l’exercici d’autodeterminació al camí cap a la República catalana”. És per això que crida “tota la militància a sumar-se i participar activament a títol personal en la definició d’aquest nou instrument polític”.

L’esmena preveu crear una comissió a la qual es delegaran les funcions perquè acordi amb els impulsors de la Crida “l’aportació” del partit demòcrata a aquesta iniciativa. Un acord que haurà de ser “ratificat” pels associats.

Aquest organisme també ha de contribuir a “cohesionar l’acció del Partit Demòcrata amb totes les institucions perquè sigui coherent amb l’objectiu de la Crida Nacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia