Política

Torra i Artadi encapçalaran una delegació de consellers i diputats de JxCat per rebre Puigdemont a Waterloo dissabte

El Govern a l’exili preveu organitzar un acte a la Casa de la República per exigir la llibertat dels presos polítics, amb un concert inclòs

Es preveu que els consellers Damià Calvet, Jordi Puigneró, Laura Borràs, Miquel Buch i Àngels Chacón també es desplacin a Waterloo

El president del Govern, Quim Torra, i la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, encapçalaran una delegació amb altres consellers i diputats de JxCat per rebre Carles Puigdemont a Waterloo aquest dissabte, tal com ha pogut saber l’ACN. L’expresident tornarà així a Bèlgica després de passar quatre mesos a Alemanya, un cop va ser detingut el març mentre feia la ruta en cotxe entre Finlàndia i el país belga. Es preveu que els consellers Damià Calvet, Jordi Puigneró, Laura Borràs, Miquel Buch i Àngels Chacón també es desplacin a Waterloo -on hi ha la seu de la Casa de la República-, segons fonts de l’executiu. El Govern a l’exili preveu organitzar-hi un acte a les 16:00 per exigir la llibertat dels “presos polítics”, amb un concert inclòs. El retorn de Puigdemont a Brussel·les, on també resideixen els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret -delegada del Govern a la capital belga- i Lluís Puig hauria de permetre tirar endavant el Consell de la República.

La justícia d’Alemanya va aixecar divendres passat les mesures cautelars contra Puigdemont després de la retirada de l’euroordre. El propi ministeri públic va demanar al tribunal d’aquest land alemany que tanqués el procés per l’extradició de l’expresident i que posés fi a les cautelars, que l’hi impedien sortir d’Alemanya i l’obligaven a fitxar cada setmana davant de les autoritats. El tribunal d’Schleswig-Holstein també va confirmar a través d’un comunicat la fi del procés d’extradició. La decisió, presa pel jutge, era inevitable després que el Tribunal Suprem retirés l’euroordre i rebutgés extradir Puigdemont només pel crim de malversació de fons públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut