Política

El Parlament retira el sou als diputats suspesos pel jutge Llarena

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, garanteix l’estabilitat al govern espanyol si hi ha diàleg i negociació

L’executiu de Quim Torra preveu tenir per a octubre el primer informe sobre els efectes del 155

El Parlament de Catalunya ha retirat el sou als diputats suspesos pel jutge Pablo Llarena, segons ha revelat aquest dimarts la portaveu del govern, Elsa Artadi. Concretament, durant la roda de premsa posterior a la reunió de govern, ha explicat que la decisió ha estat comunicada per l’Oïdoria de Comptes de la cambra catalana i que s’aplica des del 13 de juliol perquè va ser el dia que la cambra catalana va rebre la notificació de la interlocutòria del Suprem en què s’informava de manera oficial de la suspensió de càrrec públic.

Dit això, la portaveu ha volgut assenyalar que acceptar aquesta situació, no suposa que “no s’intenti revertir legalment”, i ha insistit que “això no vol dir que estiguin suspesos”.

La consellera de Presidència ha valorat també la situació al Congrés després que la nova direcció del PDeCAT advertís que el president Pedro Sánchez ho tindrà “més difícil” i que la portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, hagi assegurat que “ningú està pensant a avançar les eleccions” generals, però “ningú resistirà més enllà d’allò raonable”. Segons Artadi, aposten perquè el govern de Pedro Sánchez tingui estabilitat, sempre que l’executiu espanyol “aposti pel diàleg i la negociació política” per resoldre la crisi catalana.

No obstant, Artadi ha considerat que el rol dels diputats d’ERC i PDeCAT és “diferent” des que Sánchez és president, perquè els seus vots sí són “necessaris” per a l’estabilitat del govern socialista.

D’altra banda, la consellera i portaveu del govern ha explicat que preveuen tenir a l’octubre el primer informe sobre els efectes que ha tingut l’aplicació de l’article 155 de la Constitució sobre la Generalitat, un document que elaborarà el comissionat encarregat d’aquesta missió, Pau Villòria.

El comissionat ha participat avui a la reunió de govern i ha compartit amb el gabinet del president Quim Torra els primers treballs que està realitzant, per fer un inventari “d’afectacions” del 155, amb l’objectiu de determinar les que serien reversibles i les que no, ha dit la portaveu.

Artadi ha destacat que els treballs continuaran, en coordinació amb els departaments de la Generalitat, per detallar els efectes del 155 -aplicat del 27 d’octubre del 2017 fins al 2 de juny del 2018- a nivell de recursos econòmics o de personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell