Política

El socis de l’ANC aproven fer primàries republicanes per triar candidat a les municipals del 2019

El sí s’imposa amb un 87,8% dels vots en la consulta interna que l’entitat ha fet via telemàtica entre el 22 i el 25 de juliol

L’entitat començarà aquest mateix dijous una ronda de contactes amb els partits i les entitats del sobiranisme.

El socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han escollit “impulsar unes primàries per elegir els candidats i candidates” independentistes a les eleccions municipals del 2019, tal com va proposar el Secretaria Nacional l’1 de juliol passat . El sí a potenciar unes primàries s’ha imposat amb 9.924 vots, un 87,8% , davant els 1.380 socis que han apostat pel no, un 12,2%.

La consulta s’ha celebrat entre el 22 i el 25 de juliol per via telemàtica. Això ha permès l’ANC publica els resultats aquesta matinada. Segons informa l’entitat, la participació de la consulta ha sigut “un 28,53 %, superior a la de l’última consulta realitzada, en què va votar un 27,4 %”.

Amb 11.304 vots, aquesta és la consulta amb més participació de la història de l’entitat independentista.

Amb aquest resultat i l’aval a la proposta del secretariat, l’ANC ha anunciat que començarà aquest mateix dijous una ronda de consultes amb els partits i les entitats del sobiranisme. L’objectiu d’aquesta ronda serà, segons l’ANC, “conèixer de primera mà la situació d’aquelles entitats i partits ja han iniciat o proposat un sistema de primàries i sondejar també les organitzacions que de moment se’n mantenen al marge o a l’expectativa”.

El secretariat de l’ANC també consultarà les assemblees territorials de tot el país, perquè “són les que coneixen de primera mà la situació de cada municipi”.

L’Assemblea farà públic els acords i resultats de les converses “ben aviat” amb la intenció “d’afavorir un procés el més ràpid possible”.

La pregunta

La pregunta de la consulta interna ha sigut: Ratifiqueu el posicionament adoptat pel SN, respecte de les EM19, en el sentit de potenciar i/o impulsar unes primàries obertes a la ciutadania i als representants de partits polítics, per conformar candidatures unitàries independentistes amb l’objectiu d’assolir alcaldies republicanes en el màxim nombre de municipis?.

Segons explica l’ANC a la seva pàgina web, la proposta del Secretariat Nacional vol destacar la casuística de cada municipi a l’hora d’organitzar o potenciar primàries. Per això, als municipis amb més de 25.000 habitants s’impulsarà el procés de primàries “excepte els casos on l’actual correlació de forces, o bé la formació d’una llista unitària o candidatura ad-hoc, fa pensar que l’alcaldia independentista està ja garantida sense necessitat de fer primàries”.

En canvi, als municipis de menys 25.000 habitants, les Assembles Territorials locals “hauran de valorar, d’acord amb el Secretariat Nacional, i tenint present la situació de correlació de forces del moment i la projecció de futur que tinguin, si és aconsellable impulsar el procés de primàries o no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia