Política

El PP demana dilluns que es contemplin els delictes de “sedició impròpia” i “convocatòria il·legal de referèndum”

El president del PP, Pablo Casado, adverteix Torra que, amb la majoria popular del Senat, poden demanar l’aplicació del 155

El president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, ha anunciat aquest dissabte: “Dilluns presentarem la recuperació del delicte de sedició impròpia i la recuperació del delicte de convocatòria il·legal de referèndum”. En el marc de la celebració, a Còrdova, de la Junta Directiva del PP andalús, Casado ha recordat que una de les primeres iniciatives parlamentàries que vol impulsar des que ha assumit el lideratge del PP és que reincorporar al Codi Penal el delicte de ‘sedició impròpia’, la qual, “es va suprimir l’any 95 quan era Belloch ministre de Justícia i Felipe González president del govern espanyol i que hagués evitat, per exemple, l’assalt a la conselleria de Economia”, ha indicat.

Pel que fa al delicte de “convocatòria de referèndum il·legal”, ha apuntat que va ser suprimit per Zapatero l’any 2010 i que, si estigués contemplat “seria impossible estar parlant del que estem parlant ara, que és que el govern d’Espanya pugui pactar amb el govern de la Generalitat una convocatòria de referèndum vinculant per l’autodeterminació perquè, directament, seria il·legal”, ha apuntat.

“A això li sumem”, ha dit Casado, “que recordarem que s’han de prohibir els indults a aquells detinguts, delinqüents o ja condemnats en ferm per delictes tan greus com el de sedició o rebel·lió”, ha prosseguit el líder popular.

“I si recordem que volem ampliar el recurs previ d’inconstitucionalitat, tindrem quatre mesures que reforçaran l’Estat de Dret enfront dels secessionistes sense necessitat d’haver d’anar a un procediment penal, que és el que estem veient ara “, ha constatat.

L’amenaça d’un nou 155

Amb les mesures que es presentaran oficialment dilluns, el president del PP llença un clar advertiment al govern i al president Torra que els populars frenaran “qualsevol nou intent de sedició i d’independència”.

Casado també avisa al govern del PSOE que, si segueix prestant-se “al xantatge dels secessionistes”, poden demanar l’aplicació de l’article 155 ja que amb la seva majoria hi ha els vots suficients per tirar-la endavant.

Durant les seves declaracions, Casado ha anunciat també la voluntat de modificar la llei electoral i, en concret, en l’àmbit municipal per tal que sigui elegit “l’alcalde o alcaldessa que volen els veïns a les urnes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona