Política

El Suprem confirma la suspensió dels diputats presos i de Puigdemont

El TSJC rebutja un recurs contra la Generalitat per permetre símbols a favor dels presos als edificis públics

La Sala d’Apel·lacions del Tribunal Suprem ha confirmat la suspensió de càrrec públic dels cinc diputats catalans que estan a la presó preventiva, així com de l’expresident Carles Puigdemont, tot ells processats per rebel·lió en la causa oberta pel “procés”.

En un acte, la Sala desestima els recursos d’apel·lació formulats pels cinc polítics catalans empresonats i assenyala que la mesura “no és fruit d’una decisió discrecional” de l’instructor, Pablo Llarena, sinó que està prevista en l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal.

A més, la Sala estableix que la suspensió de càrrec públic no es refereix únicament als delictes de rebel·lió comesos per bandes armades i assenyala que la gravetat dels fets és “de tal evidència, que autoritza una motivació implícita que resultaria perceptible per qualsevol”.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat un recurs presentat per l’associació Aixeca’t/Levántate contra la Generalitat, el president i el vicepresident, per permetre que en organismes i edificis públics, així com en la indumentària d’alguns empleats i càrrecs públics i vehicles de la Generalitat hi hagi “signes de caràcter polític com llaços grocs, cartells amb peticions de llibertat de presos polítics, fotos de polítics en presó preventiva” o “reivindicacions polítiques a favor de la república catalana”. El tribunal ha declarat la inadmissibilitat del recurs contenciós administratiu presentat per “falta de legitimació activa” de l’entitat. L’associació reclamava la protecció de drets fonamentals, però la Generalitat va demanar que no s’admetés per “falta de legitimació activa” de l’associació recorrent. La Fiscalia va considerar que el que demanava l’associació tenia un “interès general i legítim”.

La sala contenciosa administrativa del TSJC cita sentències del Tribunal Suprem per rebutjar el recurs, donant així la raó a la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona