Política

Concentració contra la impunitat feixista al carrer

Els manifestants reclamen a l’Ajuntament gironí que prengui mesures per aturar les agressions a la ciutat

Convocats per la recentment creada Plataforma Antifeixista Gironina , uns tres-cents manifestants van reclamar ahir a les nou del vespre a la plaça del Vi que el consistori gironí prengui mesures per aturar les agressions feixistes a la ciutat. La Plataforma Antifeixista Gironina va denunciar just fa una setmana una nova agressió feixista a Girona protagonitzada per sis homes “amb simbologia explícitament nazi” i armats amb cadenes i punys el dissabte 21 de juliol a la plaça de Sant Feliu.

La concentració antifeixista va enllaçar amb la que cada dilluns convoca Girona Vota per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. En la concentració antifeixista van participar testimonis que van explicar agressions a Santa Coloma de Farners o al Casal Independentista El Forn. També l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va denunciar que s’ha de posar fi a la impunitat d’aquestes accions als carrers. En el manifest que es va llegir sota el títol Plantem cara al feixisme! es va assenyalar amb noms i cognoms alguns dels atacants feixistes. “Ja n’hi ha prou de normalitzar la presència d’aquells que de nit, protegits per la foscor, ataquen centres socials, casals, ateneus i veïnes activistes”, assenyala el manifest. La plataforma també insta la ciutadania a plantar cara al feixisme des de la mobilització i l’autodefensa.

LA DATA

21.07.18
un grup de neonazis
amb cadenes i punys a mitjanit van irrompre a la plaça de Sant Feliu de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia