Política

La CUP qualifica de “menyspreu” de l’Estat el ’no’ a l’autodeterminació: “Tota la resta, fum”

Aragonés avisa d’una “enganyifa” després de la Bilateral i exigeix a JxCat i ERC que aclareixin quin són els seus objectius polítics

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha constatat aquest dijous que la reunió de la comissió Bilateral Estat-Generalitat no es va traduir, com ja havien pronosticat, en cap cap acord concret. Sobretot perquè els cupaires fien qualsevol negociació al reconeixement al dret a l’autodeterminació i, de nou, veuen “molt clara” la posició de rebuig del govern espanyol en aquest sentit. “És la resposta al poble de Catalunya i al seu exercici d’autodeterminació; tota la resta, fum i menyspreu pel poble que es va autoorganitzar i va efectiu un referèndum l’1-O”, ha assegurat Aragonés en roda de premsa des del Parlament. “Comencem a pensar que es tracta d’un absolut menyspreu quan reunió rere reunió no hi ha cap resposta i algú comença a oblidar què va fer aquest poble amb el seu propi cos”, ha advertit. En aquest context, el diputat cupaire ha parlat d’una “nova enganyifa”, també en el debat competencial, i ha instat JxCat i ERC a aclarir quins són els seus objectius polítics.

“Nosaltres ja hem dit d’una manera molt clara que pensàvem de la reunió” bilateral, ha insistit Aragonés. Per això, i després que els dos executius constatessin discrepàncies, l’esquerra anticapitalista, que ha subratllat que el PSOE va “emparar la violència de l’1-O, ha emplaçat les forces del Govern a detallar què n’esperen políticament després de “sortir a reconèixer que no hi ha cap resultat”.

En aquest context, Aragonès ha defensat la convocatòria dels CDR d’aquesta tarda una Barcelona, a prop de la seu nacional dels cupaires. “Hi ha bona part de l’independentisme que se sent enganyada pels darreres mesos; no podem parlar en nom dels CDR, però respecte per les accions que puguin fer a al tarda”, ha assegurat en recordar que l’objectiu de l’acció és reclamar que “es faci efectiva la república”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia