Política

Els CDR protesten a la porta de la seu d’ERC i exigeixen “desobediència o dimissió”

Els republicans “lamenten” l’acció dels manifestants

Els manifestants han empaperat l’entrada amb cartells on es llegia “el poble mana, el Govern obeeix” i han fet pintades a la paret de la façana

Un grup d’una trentena de persones dels CDR s’han presentat aquest dijous al matí a la seu nacional d’ERC, al carrer Calàbria de Barcelona, en protesta pel que consideren una manca de política decidida en favor de la República catalana.

Els manifestants han empaperat l’entrada amb cartells on es llegia “el poble mana, el Govern obeeix” i han fet pintades a la paret de la façana. El grup ha intentat entrar a la seu dels republicans però se’ls ha impedit l’entrada. De fet, els Mossos s’han presentat al lloc dels fets per garantir que la concentració no causava problemes però fonts policials asseguren que no s’ha identificat cap dels manifestants. A més, ERC ja ha dit que no els denunciarà. En marxar de la seu d’Esquerra, els CDR han emès un comunicat a les xarxes on reclamen als polítics “desobediència o dimissió”, i on retreuen al Govern i a la Mesa del Parlament que “acatin” la suspensió dels diputats i negociïn amb l’Estat “mentre reprimeix”.

Si no se segueixen les seves recomanacions, diuen al comunicat, els CDR “exigeixen la dimissió del Govern per incompliment del seu compromís i que deixi pas a un Govern desobedient amb el qual puguem veritablement desplegar la república catalana”. “Desobeïu o dimitiu”, conclouen.

Per la seva part, des d’Esquerra han “lamentat” en un altre comunicat la protesta a la seva seu. “Són fets que rebutgem de ple, que no sumen, i que fan cada dia més petit el nostre moviment. Respectem totes les posicions polítiques però no compartim segons quines formes de manifestar-ho i menys contra treballadors”, afirmen els republicans. El partit també ha aprofitat per reivindicar que és una formació “que fins fa ben poc lluitava sol per assolir l’objectiu de la República catalana i que no accepta lliçons en aquest sentit”. “Precisament avui fa 9 mesos que tenim el president del partit, Oriol Junqueras, empresonat i més de 4 que tenim la secretària general, Marta Rovira, a l’exili, igual que molts més companys que també estan represaliats. Uns empresonaments i exilis per haver defensat els ideals republicans”, sentencien al document difós a la premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia