Política

Denuncien una nova agressió feixista a Badalona

Un home arrencava cartells a la seu d’ERC i n’hauria colpejat repetidament un altre que li havia recriminat l’acció

Nova agressió feixista a Catalunya, en aquest cas a Badalona (Barcelonès). Un home que es dedicava a arrencar cartells de la seu d’ERC de Badalona n’hauria colpejat repetidament un altre que li havia recriminat l’acció. Els fets es van produir ahir divendres pels voltants de les 10.15 hores, l’agredit ja ha presentat denúncia i els Mossos d’Esquadra investiguen el cas.

“M’acaben d’agredir a Badalona. Un home fent footing es dedicava a arrencar cartells de la seu d’ERC deixant-los pel terra. L’hi he recriminat que, com a mínim, els llencés a la brossa. Ha respost amb insults i amenaces”, ha relatat la víctima al seu perfil de Twitter . “Jo no m’he quedat callat i llavors m’ha empès dos cops. Ha continuat amb més insults i quan em disposava a gravar-lo amb el mòbil ha vingut corrents i ha començat a donar-me cops de puny, més de quinze, al cap. Pensava que em matava allà mateix”, ha continuat el seu relat l’agredit. Llavors, l’atacant ha fugit sense poder ser identificat.

“He avisat els Mossos, que en comptes de donar-me suport pràcticament m’han fet sentir que els molestava i ni s’han dignat a fer una partit cerca per veure si l’agressor seguia pels voltants”, ha lamentat la víctima de l’atac.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat l’agressió i han precisat que van tenir constància de l’atac quan ja havien passat més de 15 minuts. Van instar l’agredit a seguir els protocols establerts en aquests casos: anar al CAP per fer una valoració mèdica i presentar denúncia davant la policia per tal de donar la màxima informació i poder obrir la investigació.

Segons la policia catalana, l’agredit es va mostrar “molt alterat i nerviós”, faltant al respecte en nombroses ocasions als agents. Tant és així, que finalment va acabar denunciat per una “falta de respecte a l’autoritat”. En paral·lel, la denúncia per l’agressió feixista continua endavant i els Mossos estan revisant diverses càmeres de seguretat de la zona per mirar d’identificar l’atacant.

La pràctica totalitat de les formacions polítiques de Badalona (ERC, CUP, Catalunya en Comú, Podem, Més, Demòcrates, Guanyem Badalona, PDeCAT i ICV), a més de l’ANC i Òmnium, han fet públic un comunicat on condemnen l’agressió i mostren la seva preocupació per “la intensificació dels actes vandàlics, insults, amenaces, coaccions o inclús les agressions físiques motivades per persones contràries a la República Catalana i a la defensa de les llibertats dels presos polítics i dels exiliats”. “Agressions comeses a vegades per veïns anònims i d’altres per grups ultres i d’extrema dreta. Sovint animats per partits polítics com Cs”, han continuat els partits.

“Volem mostrar tot el suport a la persona agredida, exigir fermesa contra els atacs a la pluralitat política i demanar que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana treballin per no deixar cap agressió impune”, han conclòs les formacions en el text conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona