Política

La jutgessa del màster de Casado demana al Suprem que l’investigui perquè veu indicis de delicte

L’alt tribunal haurà de prendre una decisió després de consultar a la Fiscalia

Carmen Rodríguez-Medel és la que també investiga el màster de Cifuentes

La jutgessa del màster de Pablo Casado, Carmen Rodríguez-Medel, ha elevat la causa al Tribunal Suprem i li demana que investigui el líder del PP perquè veu indicis de delicte per prevaricació administrativa i suborn impropi.

En les setmanes prèvies, la jutgessa ha pres declaració a testimonis i d’altres investigats (n’hi ha fins a set) i, un cop recopilada la informació, demana al Tribunal Suprem que es faci càrrec del cas ja que Casado és aforat (diputat al Congrés). Ara, l’alt tribunal haurà de demanar a la Fiscalia que es posicioni en un informe sobre la competència del Suprem i el contingut de la investigació.

Posteriorment, la Sala Segona haurà de decidir si es queda la investigació, la retorna a la jutgessa d’instrucció o, per contra, l’arxiva. Aquesta jutgessa és la que també investiga el màster de Cifuentes i va obrir una peça separada pel cas de Casado.

Rodríguez-Medel no només demana al Suprem que es faci càrrec de la investigació de Casado (que és diputat i, per tant, aforat) sinó que també suggereix al tribunal que assumeixi la investigació dels altres set imputats en aquesta mateixa investigació i que van declarar la setmana passada davant de la titular del jutjat d’instrucció 51 de Madrid. Entre ells, hi ha la professora del màster Alícia López de los Mozos, Enrique Álvarez Conde (exdirector de l’Institut de Dret Públic, on es cursava el màster) i Fernando Suárez Bilbao (exrector de la Universitat Rey Juan Carlos –URJC-).

La setmana passada, López de los Mozos va assegurar davant la jutgessa que no recordava res de Casado, ni si havia anat a classe o si havia presentat treballs per convalidar assignatures. També van declarar davant de Rodríguez-Medel tres companyes de classe del president del PP (totes elles en qualitat d’investigades) i sis testimonis.

Es tracta de Maria Mateo Feito, que és filla de l’exassessora de la Conselleria d’Educació de la Comunitat de Madrid, Maria Teresa Feito, que va dimitir fa poques setmanes després que es conegués que va anar a la Rey Juan Carlos a “interessar-se” pel màster de Cifuentes quan va saltar l’escàndol. També declara Alida Mas Taberner, qui va ser sotssecretària d’Educació de la Generalitat Valenciana amb Francisco Camps. La tercera és María Dolores Cancio Álvarez, que ha col·laborat en publicacions amb l’exdirector de l’Institut de Dret Públic de la URJC, Enrique Álvarez Conde, també imputat en aquesta causa.

Primer, escoltar la Fiscalia

Ara, un cop el Suprem té sobre la taula la petició de Rodríguez-Medel de quedar-se la causa, l’alt tribunal haurà de preguntar primer a la Fiscalia. El ministeri públic haurà de fer un informe per tal de valorar la competència del tribunal i si hi ha prou indicis per continuar endavant amb la investigació.

Un cop es conegui el seu parer, la Sala Segona del Tribunal Suprem (Penal) haurà de decidir si es fa càrrec del cas, si l’arxiva o si el retorna a Rodríguez-Medel perquè l’assumeixi. Caldrà veure com afecta que tot plegat es desenvolupi en el mes d’agost, que no és hàbil per a la justícia.

En el cas del Suprem, és veritat que s’ha habilitat el mes d’agost però exclusivament per a la causa del procés. Casado viatja aquest dilluns a Bogotà (Colòmbia) per assistir a la presa de possessió del nou president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona