Política

Ciutadans denuncia Torrent i la mesa per la moció de la CUP

El partit taronja porta a la fiscalia un tràmit de fa un mes d’una resolució suspesa pel TC a instàncies de Sánchez

Ciutadans va denunciar divendres en diferit a la fiscalia el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres independentistes de la mesa (Josep Costa i Eusebi Campdepadrós de Junts per Catalunya i Adriana Delgado d’ERC) per haver permès la tramitació d’una moció de la CUP per reiterar els “objectius polítics” de la resolució del 9-N del 2015. En diferit, perquè la iniciativa parlamentària es va aprovar al principi del mes passat i no ha estat fins a mitjan agost que el partit taronja ha formalitzat la denúncia. La resolució va quedar aprovada amb els vots de Junts per Catalunya i ERC, a més dels cupaires.

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va fer pública ahir la denúncia i es va vantar de fer la feina al nou president espanyol, el socialista Pedro Sánchez, a qui va retreure que no hagi portat la qüestió a l’advocacia general de l’Estat i “hagi mirat a un altre costat”. “Ciutadans ha de fer el que el govern espanyol no fa”, va opinar Carrizosa. En aquest sentit, considera que Sánchez és ostatge dels vots independentistes que van permetre expulsar Mariano Rajoy de La Moncloa.

El cas és que, igual com feia el govern del PP, el nou executiu del PSOE va interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra la resolució –el primer de Sánchez contra el procés–, i que el Tribunal Constitucional el va admetre a tràmit, de manera que la resolució va quedar suspesa. L’única diferència és que el tribunal no va advertir personalment els membres de la mesa de les conseqüències penals que podrien haver d’afrontar.

“Els mateixos que retiren símbols als carrers persegueixen el debat polític al Parlament. El seu problema no és la independència, és la democràcia”, va piular Torrent. Al seu torn, el president de la Generalitat, Quim Torra, va escriure: “En el Parlament de Catalunya parlem. I discutim. I votem. De tot. És aquí on rau la sobirania del poble de Catalunya. Gràcies Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. Al vostre costat pel que calgui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona