Política

El ple de Lleida accepta la renúncia d’Àngel Ros

El fins ara alcalde abandona el càrrec després de ser nomenat ambaixador espanyol a Andorra

Fins al 29 d’agost no es coneixerà el seu substitut

El ple de l’Ajuntament de Lleida va acceptar ahir formalment la renúncia del fins ara alcalde i regidor, Àngel Ros, després que ha estat nomenat nou ambaixador espanyol a Andorra. La sessió es va celebrar com un tràmit, de manera que no hi va haver la intervenció de cap grup municipal. Va ser el secretari general de la Paeria qui va llegir la renúncia de Ros, mentre aquest seia entre el públic de la sala de plens.

Ros va recordar els seus anys d’activitat política a l’Ajuntament, va descriure el dia d’ahir com “un dia de molts records, la majoria agradables”. Ros també va destacar la Paeria com “un dels millors llocs per servir Lleida”, perquè “des d’aquí s’han marcat els ritmes de la ciutat”.

El consistori sol·licitarà ara a la junta electoral la tramitació de l’acta de Joan Queralt, número nou en la llista dels socialistes en les eleccions municipals del 2015, com a nou regidor del PSC, que ocuparà així la vacant que deixa Àngel Ros.

Ara caldrà esperar fins al 29 d’agost per conèixer el nou alcalde o la nova alcaldessa de Lleida. Els candidats a ocupar el càrrec són la primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, que mentrestant serà l’alcaldessa en funcions, i el segon tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa. La decisió la prendrà dos dies abans la militància del PSC, que elegirà el candidat que rellevarà Ros i que, per tant, es presentarà a les municipals del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia