Política

Concentració davant la presó del Catllar en suport de Forcadell i la resta de presos polítics

La mobilització coincideix amb els cinc mesos d’empresonament de l’expresidenta del Parlament i la consellera Dolors Bassa

Forcadell assegura que el judici demostrarà “les injustícies dels tribunals espanyols”

Centenars de persones es concentren aquest dijous al vespre davant el centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), en suport Carme Forcadell i la resta de presos polítics. La jornada reivindicativa coincideix amb els cinc mesos d’empresonament de l’expresidenta del Parlament i de la consellera destituïda Dolors Bassa, primer a Madrid i després a Catalunya.

L’acte ha arrencat passades les set de la tarda amb una concentració dels Avis i les Àvies per la Llibertat de Cambrils, la Canonja i la Selva del Camp, que pensen repetir cada dijous a les portes de la presó. “Estem des que els van empresonar i fins que no els alliberin no defallirem”, ha assenyalat Bartolomé Pluma, un dels membres de La Taca d’Oli, el nom que rep el moviment d’expansió del grup d’Avis i Àvies per la Llibertat de Reus cap a d’altres municipis.

Després de la participació d’elements del seguici popular, els Xiquets de Reus han aixecat dos pilars de quatre davant el centre penitenciari i han exhibit pancartes per la Llibertat dels presos polítics.

Durant l’acte, en el qual han participat famílies, grups d’amics i persones de totes les edats, s’han llençat nombroses proclames de suport a Forcadell i a favor de la llibertat.

Tot seguit ha estat el torn de l’acte promogut per la campanya Cap dona en l’oblit, integrada per l’ANC, Òmnium, Dones per la República i partits polítics, amb la qual es vol donar visibilitat a les dones empresonades, exiliades i represaliades. “Els homes sempre han tingut molta més visibilitat i les dones tenen menys veu. És la societat que tenim i som aquí per canviar-la”, ha expressat Carme Hurtado, una de les portaveus de la campanya.

També han intervingut Eulàlia Subirà, de l’ANC; Montse Sànchez, de Súmate; Irene Fornés, d’ERC; Mireia Boya, de la CUP; Teresa Pallarès, de JxCat; Titón Laïlla, de Demòcrates, i Bernat Pegueroles, el marit de Carme Forcadell, que ha llegit una carta de l’expresidenta del Parlament adreçada a les persones que li han anat a donar suport, a les quals ha agraït el seu “escalf” i “estima”.

“El judici demostrarà les injustícies dels tribunals espanyols”

Forcadell ha reivindicat que sempre ha defensat la llibertat d’expressió i la sobirania del Parlament de Catalunya i que mai no ha permès “que decideixin per nosaltres”. “El nostre judici serà la prova que demostrarà les injustícies dels tribunals espanyols i cadascuna d’elles reforçarà la nostra causa, que és la causa de la llibertat i de la democràcia”, ha vaticinat. “Estic convençuda que ens en sortirem i que superarem aquests moments tan complicats, i ens trobarem amb llibertat”, ha conclòs.

Pegueroles ha clos els parlaments abans de donar pas al “sopar de carmanyola” organitzat a l’aparcament del centre penitenciari.

En declaracions a l’ACN, Pegueroles, ha explicat que l’expresidenta “aguanta, però no és que estigui bé perquè està tancada, no pot tenir relació amb la gent de fora i està dins d’una presó”. En aquest sentit, ha assenyalat que per molt que ja es trobi a Catalunya continua empresonada injustament. “És una persona innocent que no ha fet res, està tancada sense judici i amb unes acusacions que no s’aguanten per enlloc”, ha denunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona