Política

El PDeCAT admet que les primàries republicanes “perden sentit” si no hi ha unitat de tots els partits independentistes

Bonvehí diu que tothom s’ha de sentir identificat amb els actes de commemoració de l’1-O i demana a l’ANC que faci propostes “integradores”

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha admès avui dilluns que les primàries republicanes per a confeccionar llistes unitàries a les eleccions municipals del maig que ve “perden sentit” si no s’hi sumen tots els partits independentistes. Precisament, el cens per a les primàries republicanes –que impulsen l’ANC i Jordi Graupera– s’ha activat avui mateix.

Bonvehí ha insistit que el PDeCAT aposta per llistes unitàries de cara a les municipals, així com a les eleccions europees. Tot i això, el president de la formació nacionalista ha deixat entendre que té poc sentit celebrar aquestes anomenades primàries republicanes amb només una part de l’independentisme: “Si hi són els altres partits, al PDeCAT estem disposats a anar-hi fins als últims termes. Però si no hi són, és evident que això no és viable de la manera com està plantejat, i no seria el nostre model”, ha manifestat Bonvehí.

Després de lamentar que ERC i la CUP mantinguin la seva negativa a sumar-se a aquestes llistes unitàries, el president del PDeCAT ha assegurat que el partit no es quedarà aturat i que tirarà endavant els processos interns arreu dels municipis per a bastir unes llistes transversals. A Barcelona, Bonvehí manté que la guanyadora de les primàries del PDeCAT, Neus Munté, és la millor cap de llista per encapçalar la candidatura de JxCat. Tot i això, ha prioritzat la voluntat de tenir “obertura i transcendir” el partit. En aquest sentit, ha afirmat que si hi ha algun acord entre entitats i altres actors polítics per a sumar-se a les llistes, i si els candidats també s’hi avenen, es pot tornar a parlar de qui ha d’encapçalar les candidatures.

En referència a la possibilitat que l’ANC proposi una aturada de país per commemorar l’1-O, Bonvehí ha assegurat que no se n’ha parlat en la reunió de l’executiva d’aquest dilluns. “Benvingudes siguin totes les propostes, tot i que aquesta encara és embrionària”, ha opinat. Sí que ha instat l’ANC a coordinar-se amb la resta de forces sobiranistes –partits i entitats– per a preparar de manera conjunta els actes en el primer aniversari del referèndum d’autodeterminació.

Bonvehí s’ha referit a la polèmica de la suposada agressió al parc de la Ciutadella a una dona que, segons afirmen Cs i PPC, estaria retirant llaços grocs. En aquest sentit ha estat contundent i ha negat que hi hagi “clima de violència” a Catalunya.

Finalment, Bonvehí ha criticat que el govern del PSOE finalment defensi el jutge del Suprem Pablo Llarena per la demanda que hi ha interposada contra el magistrat en la justícia belga. “No diu gaire a favor quan un govern canvia de criteri tan ràpidament, no el deixa en bon lloc”, ha opinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona