Política

PP, Cs i PSOE veten que Marlaska doni explicacions sobre incidents contra independentistes amb policies involucrats

El ministre de l’Interior demana comparèixer per explicar els assalts a la tanca de Ceuta i Melilla i la política d’acostament de presos d’ETA

Els grups del PP, Cs i PSOE s’han alineat per evitar que prosperi la petició d’ERC i PDeCAT que sol·licitaven la compareixença urgent a la comissió d’Interior del ministre Fernando Grande-Marlaska per donar explicacions sobre incidents contra independentistes amb policies de paisà involucrats.

El Grup Socialista argumenta que són temes que la justícia ja està investigant, Cs diu que això només “aprofundeix la confrontació” i que cal parlar “d’altres temes” i des del PP l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández-Díaz, ha acusat els dos partits “d’inocular el virus tòxic del nacionalisme” i de vestir-lo de groc com la “febre groga”.

En canvi, la diputació permanent sí ha accedit a la petició formulada pel mateix ministre de comparèixer a petició pròpia per donar explicacions sobre els dos assalts a la tanca de Ceuta i Melilla que s’han produït aquest estiu i sobre la política d’acostament de presos d’ETA.

En la petició feta per ERC i PDeCAT, els dos partits demanaven que el ministre donés explicacions sobre “insults i vexacions” contra dos diputats d’ERC davant la comissaria de Via Laietana (Jen Diaz i Josep Maria Jové) per part d’un agent espanyol i també per l’agressió soferta per un inspector de la brigada d’informació del cos contra el fotoperiodista Jordi Borràs, entre d’altres.

“No es tracta de parlar d’independència sí o no, es tracta de drets civils perquè a Catalunya no està amenaçada la convivència sinó que qui amenaça és el feixisme”, ha declarat el portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián. Per la seva banda, el portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, ha dit que seria “inimaginable” que es donés el missatge a la societat que hi ha forces polítiques que “donen suport” a aquest tipus d’agressions per part d’agents.

Les peticions dels dos portaveus, però, han topat amb el no de Cs, PP i PSOE; mentre que Podem i PNB s’han posicionat a favor de permetre la compareixença del ministre.

L’exministre de l’Interior del PP, Jorge Fernández Díaz, ha dit que el discurs dels líders independentistes “no té lògia perquè li falta moralitat i ètica” i ha fet seva una cita de François Mitterrand que va dir l’any 1995 que el nacionalisme era “la guerra”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia