Política

PP i Cs alimenten el relat de violència separatista ara contra Pedro Sánchez

Un dirigent del PP diu que la convivència a Catalunya s’ha degradat des que governa el PSOE

El PSC qualifica d’irresponsabilitat aprofitar-se de la crispació

PP i Ciutadans aprofiten la baralla per llaços grocs de dissabte a la Ciutadella per alimentar el seu relat sobre un suposat clima general de violència independentista. L’objectiu és ara fer-ne màxim responsable el president espanyol, Pedro Sánchez. Aprofitant que aquest està de gira per diversos països llatinoamericans, el secretari de relacions internacionals del PP, José Ramón García-Hernández, no va dubtar gens a fer-l’en responsable ahir: “Des que Sánchez és en el govern, el problema de la convivència a Catalunya s’ha agreujat.” “Per què? Doncs perquè Sánchez no defensa els ciutadans i prioritza els independentistes sobre la resta dels espanyols.” El president popular, Pablo Casado, demana a la fiscalia que actuï d’ofici davant possibles agressions d’independentistes a persones que retirin uns llaços grocs que, segons ell, “insulten la democràcia i l’estat de dret”.

Per la seva banda, ahir Ciutadans va reafirmar que l’agressió de la Ciutadella, on una dona va haver de ser atesa a l’hospital, era per motius polítics. Després de qualificar-ho de “brutal pallissa”, la diputada al Parlament, Lorena Roldán, va afegir que no es poden “obviar aquestes agressions pel clima de confrontació i per la situació de ruptura que han creat els independentistes”. Ciutadans va criticar els partits que no han condemnat l’agressió i els va convidar a afegir-se a la manifestació que el partit ha convocat per condemnar els fets, aquest dimecres, a la Ciutadella. Però el seu líder, Albert Rivera, no va dubtar a acusar el govern espanyol de “no fer res” davant de “l’ocupació totalitària de l’espai públic”, evidentment per part dels independentistes. Per la seva banda, el PDeCAT va acusar el PP i Ciutadans de “voler instal·lar a Catalunya un clima de violència” i el seu president, David Bonvehí, els adverteix que no poden basar un projecte polític en la mentida perquè, assegura, no hi ha hagut violència per motius polítics i sí un “debat polític d’alta intensitat, que és positiu en societats avançades”.

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, va acusar d’irresponsables els partits polítics que “treuen rèdit de la crispació” política que hi ha a Catalunya. Aquesta actitud, afegia, “no fa cap bé” a la convivència perquè “ajuda” a aprofundir en el que considera “ruptura social”.

L’agressió, pels llaços, diu el marit

El marit de la dona agredida dissabte a la tanca del parc de la Ciutadella de Barcelona va explicar ahir a Antena3 que els fets es van desencadenar quan van treure els llaços grocs de la tanca, però que no podria assegurar si la motivació va ser política. L’home, militant de Ciutadans, assegura que el presumpte agressor els va recriminar que els tiressin a terra –al peu de la tanca la vorera està plena de llaços tirats– i, tot i que li van dir que ells no n’havien tirat, se’ls hauria encarat i hauria acabat agredint la dona. El marit va desmentir que la seva dona tingués el nas trencat tot i qualificar-ho de pallissa. El presumpte agressor també ha presentat denúncia per agressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell