Política

Llibertat amb càrrecs i ordre d’allunyament per a l’agressor de la dona que treia llaços grocs a la Ciutadella

L’home s’ha negat a declarar al jutjat de guàrdia i serà investigat almenys per lesions lleus i agreujant d’odi per motius d’origen

Jaume Asens espera una “explicació oficial” per la detenció de l’agressor de la dona que retirava llaços grocs a la Ciutadella

El magistrat del Jutjat d’Instrucció número 32 de Barcelona ha deixat aquest dimecres a la tarda en llibertat provisional amb càrrecs l’home detingut per agredir una dona dissabte passat quan ella retirava llaços grocs al parc de la Ciutadella. A més, el jutge ha dictaminat l’ordre d’allunyament de 500 metres respecte de la dona agredida.

L’individu s’ha negat a declarar davant del jutjat de guàrdia i ara la investigació per almenys un delicte de lesions lleus amb l’agreujant de discriminació per motius d’origen anirà a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 7, que també tindrà en compte la denúncia de l’home contra la dona, d’origen rus.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, espera una “explicació oficial” per part d’algun “responsable polític o policial” sobre la detenció del presumpte agressor de la dona que retirava llaços grocs al Parc de la Ciutadella.

La policia espanyola ha anunciat aquest dimecres la detenció per delicte d’odi després de rebre una denúncia de l’agredida aquest dilluns. Asens ha demanat que s’expliqui “d’acord amb què es justifica una detenció i no una citació” i perquè “s’ha actuat d’aquesta forma en un cas en què ja havien actuat prèviament els Mossos”.

Asens També ha dit que el consistori es manté a l’espera que s’aclareixin els fets davant les “versions contradictòries”. D’altra banda, el tinent d’alcalde de Barcelona ha fet una crida a la “calma” i la “prudència” davant del debat sobre els llaços grocs a l’espai públic i ha demanat “evitar la crispació i l’enfrontament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans