Política

Retrets a Figueres per la municipalització de serveis

L’alcaldessa alerta que caldrà reduir les inversions previstes en 1 milió d’euros pel cost de la gestió directa d’enllumenat i jardineria

El PSC n’atribueix la responsabilitat a Marta Felip

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, alerta que caldrà modificar el pressupost d’inversions aprovat, per fer aflorar 1 milió d’euros aproximadament, amb l’objectiu de respondre a les inversions per dur a terme la gestió directa des de l’Ajuntament dels serveis d’enllumenat i jardineria de la ciutat. Aquesta problemàtica es tractarà avui, posteriorment a la reunió de la comissió informativa convocada a la tarda. Felip n’ha informat els grups del consistori mitjançant una carta, avisant que l’expedient per a la municipalització d’aquests serveis serà llarg, complex i costós, i atribuint-ne la responsabilitat als grups que en el tens ple del mes d’agost li van tombar la seva proposta de privatitzar els dos serveis (PSC, ex-Unió, CExF, la CUP i ERC; només van votar a favor del’externalització, el PDeCAT, Cs i el PP).

El PSC ha estat el primer a reaccionar, i en un comunicat retreu a l’alcaldessa que vulgui “carregar sobre l’oposició el desgavell en la gestió dels serveis d’enllumenat i jardineria de la ciutat”. Pere Casellas, portaveu de la formació, considera que l’alcaldessa sabia que no podia aprovar la privatització del servei d’enllumenat i de jardineria, i que portar aquestes dues qüestions al ple sense tenir cap suport garantit va ser una irresponsabilitat de la qual no es pot culpar ara l’oposició. “Marta Felip no té a punt la tramitació administrativa de la municipalització tot i que sabia perfectament que aquest era el camí que escolliria el ple. Que compleixi la voluntat del ple o que plegui”, insisteix Casellas.

Pel que fa a l’eventualitat d’haver de reduir les inversions previstes, Casellas assegura que l’equip de govern haurà d’afrontar les seves responsabilitats. “Per nosaltres el servei públic és essencial i crèiem que per al govern també ho era. Si per tenir aquest servei s’han de retallar inversions supèrflues i estèrils del PDeCat, perfecte”, conclou el comunicat del portaveu socialista.

LA FRASE

Marta Felip no té a punt la tramitació de la municipalització. Que compleixi la voluntat del ple o que plegui.
Pere Casellas
portaveu del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia