Política

Retrets a Figueres per la municipalització de serveis

L’alcaldessa alerta que caldrà reduir les inversions previstes en 1 milió d’euros pel cost de la gestió directa d’enllumenat i jardineria

El PSC n’atribueix la responsabilitat a Marta Felip

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, alerta que caldrà modificar el pressupost d’inversions aprovat, per fer aflorar 1 milió d’euros aproximadament, amb l’objectiu de respondre a les inversions per dur a terme la gestió directa des de l’Ajuntament dels serveis d’enllumenat i jardineria de la ciutat. Aquesta problemàtica es tractarà avui, posteriorment a la reunió de la comissió informativa convocada a la tarda. Felip n’ha informat els grups del consistori mitjançant una carta, avisant que l’expedient per a la municipalització d’aquests serveis serà llarg, complex i costós, i atribuint-ne la responsabilitat als grups que en el tens ple del mes d’agost li van tombar la seva proposta de privatitzar els dos serveis (PSC, ex-Unió, CExF, la CUP i ERC; només van votar a favor del’externalització, el PDeCAT, Cs i el PP).

El PSC ha estat el primer a reaccionar, i en un comunicat retreu a l’alcaldessa que vulgui “carregar sobre l’oposició el desgavell en la gestió dels serveis d’enllumenat i jardineria de la ciutat”. Pere Casellas, portaveu de la formació, considera que l’alcaldessa sabia que no podia aprovar la privatització del servei d’enllumenat i de jardineria, i que portar aquestes dues qüestions al ple sense tenir cap suport garantit va ser una irresponsabilitat de la qual no es pot culpar ara l’oposició. “Marta Felip no té a punt la tramitació administrativa de la municipalització tot i que sabia perfectament que aquest era el camí que escolliria el ple. Que compleixi la voluntat del ple o que plegui”, insisteix Casellas.

Pel que fa a l’eventualitat d’haver de reduir les inversions previstes, Casellas assegura que l’equip de govern haurà d’afrontar les seves responsabilitats. “Per nosaltres el servei públic és essencial i crèiem que per al govern també ho era. Si per tenir aquest servei s’han de retallar inversions supèrflues i estèrils del PDeCat, perfecte”, conclou el comunicat del portaveu socialista.

LA FRASE

Marta Felip no té a punt la tramitació de la municipalització. Que compleixi la voluntat del ple o que plegui.
Pere Casellas
portaveu del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“No som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS