Política

La Catalunya del Nord reclama la llibertat dels presos polítics

L’alcalde de Perpinyà rep el president Torra amb el llaç groc i signa el manifest de suport, que ja té cent signatures

El president Quim Torra va ser ahir a la Catalunya del Nord per assistir a la inauguració de l’exposició 55 urnes per la llibertat, organitzada pel Comitè de Solidaritat Catalana. La mostra, una intervenció d’artistes plàstics feta amb el material de les urnes que van servir per al referèndum de l’1-O a la Catalunya del Nord, es pot veure a la localitat de Perpinyà coincidint amb la 28a exposició Visa pour l’Image de fotoperiodisme.

A Perpinyà, on va arribar després de visitar la Bressola de Sant Galdric, el president de la Generalitat va ser rebut per l’alcalde del municipi, Jean-Marc Pujol, amb un llaç groc a la solapa. L’alcalde de Perpinyà va lliurar al president Torra la medalla d’or de la ciutat, que va oferir als presos polítics. El gest de Pujol contrasta amb la seva negativa fa dos mesos a tractar el conflicte català. Ahir, en canvi, Pujol fins i tot va lliurar el manifest de suport a la llibertat dels presos polítics, que ha estat signat per alcaldes de diversos municipis de la Catalunya del Nord i que ahir finalment portava incorporada la signatura del representant de Perpinyà. Un suport que el mateix edil havia denegat al juny, quan altres alcaldes de la zona van iniciar la recollida de suports per exigir l’alliberament i el retorn dels polítics “exiliats” i el respecte per les “llibertats fonamentals” dels ciutadans de Catalunya. Als municipis del Pertús, Banyuls, Argelers, Prats de Molló, Font-romeu i Vilafranca de Conflent, s’hi afegeix ara Perpinyà, i ja són cent els alcaldes que demanen posar fi a la “repressió” contra els representants “legítims” del poble i de l’anterior govern de la Generalitat, “empresonats o a l’exili per opinions polítiques”.

Puigdemont i Torra, demà al diari

El Punt Avui publicarà demà el contingut d’una conversa que el director del diari, Xevi Xirgo, va mantenir amb els presidents Carles Puigdemont i Quim Torra a Brussel·les. La conversa també es podrà veure i escoltar demà a El Punt Avui TV a les 13.30, a les 18 i a les 22 hores. El diari reuneix per primer cop els dos últims presidents de la Generalitat en una mateixa entrevista, en què repassen junts la situació del país i analitzen la tardor que s’atansa amb dates cabdals com l’Onze de Setembre, l’aniversari de l’1-O, la celebració del judici contra els membres de l’anterior govern en presó preventiva i l’intent d’aprovar els pressupostos amb la CUP i els comuns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona