Política

Sánchez admet la possibilitat “d’una consulta” però no sobre l’autodeterminació, sinó sobre l’”autogovern”

Recorda al vicepresident català Pere Aragonès que la Fiscalia espanyola és autònoma

Ha demanat autocrítica als independentistes dient que la societat catalana està dividida “en dos blocs”

El president del govern espanyol Pedro Sánchez ha respost avui a les demandes d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya, i ha admès la possibilitat que se celebri una consulta, però no sobre l’autodeterminació, sinó sobre l’”autogovern”.

També ha recordat avui al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que la Fiscalia espanyola té reconeguda la seva autonomia d’actuació en la Constitució i que l’Executiu ha de respectar-la, i ha advocat per aplicar el diàleg per resoldre el problema polític català.

En una entrevista amb la cadena Ser en el retorn del curs polític, Sánchez s’ha referit al suggeriment d’Aragonès perquè el Govern espanyol influeixi en la fiscalia per aconseguir l’excarceració dels independentistes presos, sota l’argument que “no té sentit demanar el vot d’ERC i avalar la presó del seu líder”.

No obstant això, el president del Govern d’Espanya ha deixat clar la seva aposta pel diàleg com a fórmula per resoldre la crisi política catalana i també “el respecte a la legalitat, cosa que inclou respectar la independència de la Fiscalia General de l’Estat” que segons ha recordat “gaudeix de plena autonomia en la Constitució.”

Pel president espanyol, “el fet final ha de ser una votació, però no pot per la independència o l’autodeterminació, sinó per l’enfortiment del Govern de Catalunya”, ha explicat.

Pedro Sánchez ha demanat autocrítica als independentistes, ha constatat que la societat catalana està dividida “en dos blocs”, en una dinàmica que segons el seu parer ha de ser superada i ha dit que la polèmica pels llaços grocs demostra que a Catalunya fan falta “menys gestos i més responsabilitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.