Política

El govern no descarta que Torra vagi al Congrés a plantejar el seu posicionament polític

Artadi respon Sánchez que el camí cap a un nou Estatut només té el suport de 17 diputats al Parlament

Avisa que seria “estèril” repetir la proposta de l’any passat

El govern no descarta que el president, Quim Torra, vagi al Congrés després de la invitació e la presidenta de la cambra, Ana Pastor (PP). Així ho ha exposat la portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, en una roda de premsa al Palau de la Generalitat aquest dimarts al migdia, posterior a la reunió del Consell Executiu. Això sí, Artadi ha avisat que seria “estèril” que es repetís la proposta de l’any passat, quan va instar Carles Puigdemont a presentar el seu projecte sobre el referèndum a la cambra espanyola i sotmetre’l a votació. Sigui com sigui, la consellera de Presidència ha demanat concreció a Pastor, per saber si la proposta seria per exemple un debat monogràfic sobre drets civils i dret a decidir: “No podem dir que no d’entrada, però volem més detalls”.

Un nou Estatut

D’altra banda, i sobre la proposta de Sánchez per millorar l’Estatut i dotar Catalunya de més autogovern, Artadi ha celebrat que el president espanyol ja parli de “referèndum”, però ha replicat que la societat catalana no debat pas sobre aquest tema. Així, ha fet notar que el gran consens a Catalunya és sobre el dret a decidir, de manera que ha emplaçat Sánchez a concretar què vol fer exactament: “És un pas però volem escoltar la proposta que té”.

Diàleg i negociació

Artadi també ha subratllat que l’escenari “central” del Govern és el diàleg i la negociació amb el govern espanyol, i que això ja era així des d’abans del canvi d’executiu a la Moncloa. Tot i això, la consellera ha matisat que no s’ha abandonat “per sempre” la “unilateralitat” ni la “desobediència”, sinó que ara s’aposta pel marc del diàleg. “Explorem totes les possibilitats”, ha conclòs.

Finalment, i sobre la reunió entre Torra i Sánchez -que ha de tenir lloc entre setembre i octubre-, Artadi ha constatat que la prioritat seran els acords, més enllà de la data. Així mateix, la portaveu ha dit que els equips de les diverses conselleries ja s’han emplaçat a posar en comú els avenços de les converses bilaterals amb els ministeris de l’executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell