Política

Iceta: “És un discurs per intentar alçar els ànims de l’independentisme, res més”

El líder socialista valora la conferència de Torra i retreu al president que no abordi “els principals problemes de la gent”

Afirma: “Avui seguim sense saber on vol dur Catalunya aquest Govern i el Parlament”

El president del grup parlamentari del PSC-Units, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dimecres que la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, d’aquest dimarts al Teatre Nacional és un discurs “per intentar alçar els ànims de l’independentisme”. “Res més, i res menys”. Així ho ha assegurat en una intervenció en obert davant dels diputats del seu grup parlamentari en una reunió de treball a la cambra. “Avui seguim sense saber on vol dur Catalunya aquest Govern i el Parlament, sense resoldre els problemes de la ciutadania, o com pensen aprofitar el nou escenari de diàleg pel canvi de govern a Espanya”, ha lamentat Iceta, que creu que el discurs havia generat una “expectativa desmesurada”. Per tot plegat, Iceta ha resolt que “la crítica més sòlida” al discurs de Torra és que “no parla dels principals problemes de la gent”. “I un govern que ni tan sols parla dels problemes de la gent, difícilment podem esperar que els abordi”, ha conclòs.

Per Iceta, Torra els ha fet cas “a mitges” quan li van demanar que parlés per al conjunt de la societat i que no tanqués la porta al diàleg. “Sents el discurs i no cobreix les expectatives”, ha lamentat Iceta davant dels seus diputats. El dirigent socialista, que hauria preferit debatre amb el president al Parlament amb un “discurs adreçat al país”, ha resolt, doncs, que després de la conferència ’El nostre moment’, no s’ha concretat el full de ruta del Govern: “Avui seguim sense saber on vol dur Catalunya”, ha lamentat.

I la “crítica més sòlida” que li fan és que no posés sobre la taula “els principals problemes” de la ciutadania, per exemple, ha dit, les xifres de llistes d’espera, la pobresa o la violència masclista. “I davant d’això, què ens diu el Govern? Res”. És per això que Iceta ha esperonat els seus diputats a treballar a partir d’ara perquè portin al debat “la política real, els problemes de la gent”. En una defensa de la convivència i del respecte i en contra del “frontisme”, Iceta ha erigit el seu grup parlamentari com “l’instrument de la represa nacional”, com a punt de “retrobament de l’estratègia nacional compartida, que permeti enfortir l’autogovern, millor finançament i eixamplar les polítiques socials”, ha conclòs.

Per tot plegat, Iceta ha contraposat la crítica al Govern de Torra amb els 100 primer dies de l’executiu de Pedro Sánchez. “No voldria fer una crítica molt forta, que pugés semblar exagerada, però n’hi ha prou en veure el contrast; un govern que té clar on va, que desplega l’activitat en tots els terrenys, que introdueix canvis, que porta temes al parlament, i un Govern que encara no ho sap”, ha resolt.

El dirigent socialista ho ha dit un dia abans del primer aniversari del ple del 6 i el 7 de setembre, els dies en què es van aprovar la llei del Referèndum i la llei de Transitorietat Jurídica. Iceta ha demanat extreure’n lliçons compartides, al marge de les posicions que defensés cada formació política ara fa un any. “Hi ha camins que porten al fracàs, no només no aconsegueixen els objectius sinó que malmeten les institucions, afebleixen l’economia i posen la política en mans de la justícia; espero que n’hàgim après”, ha resolt a l’espera que no es repeteixi “aquell error”. “Un disbarat que al recordar sempre per no repetir-lo mai”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona