Política

Interior envia a Catalunya 600 policies antidisturbis

S’afegeixen als 100 de permanents i als 300 guàrdies civils de fora que es quedaran a la tardor

Segons la Policía donaran suport als Mossos, tot i que el Departament d’Interior diu que no en sabia res

Aquesta tardor el Ministeri de l’Interior torna a enviar a Catalunya un miler de policies espanyols i guàrdies civils com ja va fer l’any passat per impedir el referèndum de l’1 d’octubre, encara que aquest cop seran força menys tenint en compte les dades que s’han conegut de moment. L’agència EFE va informar ahir que el Ministeri ha començat a enviar progressivament al voltant de 600 agents antidisturbis del cos de la Policía Nacional (CPN), que s’afegiran al centenar de policies que ja compleixen aquesta funció de manera permanent a Catalunya.

Segons fonts policials citades per l’agència, l’objectiu del trasllat és donar suport als Mossos d’Esquadra en la protecció d’edificis públics així com en seguretat ciutadana. A pesar d’aquesta funció de reforç de la feina que ja realitzen els Mossos, ahir el Departament d’Interior de la Generalitat va assegurar que desconeixia la decisió del Ministeri. De fet, el ministre Grande-Marlaska té previst informar-ne en la reunió bilateral de la Junta de Seguretat d’avui. L’operació d’aquestes unitats d’intervenció policial (UIP) de la Policía Nacional s’afegirà a la dels 300 guàrdies civils desplaçats a Catalunya des d’altres destinacions i que havien de retornar als seus territoris durant aquestes dates. Finalment, el Ministeri va donar-los la contraordre de quedar-se fins al 15 d’octubre, passades les manifestacions i commemoracions previstes de la Diada, de la protesta del 20-S davant del Departament d’Economia i del referèndum de l’1 d’octubre. L’ordre de permanència dels agents de la Guàrdia Civil es va publicar abans-d’ahir al butlletí oficial del cos i es va justificar “per necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l’any als llocs actuals de destinació”. Segons les fonts policials, la Comandància Superior de Policia de Catalunya va sol·licitar fa dies “com és habitual” el reforçament de les unitats del CPN amb agents provinents d’altres comandàncies de cara a les celebracions de la Diada de dimarts. Es tractaria d’entre deu i dotze UIP amb una cinquantena de policies per unitat. Segons les mateixes fonts, agents de Galícia ja són a Barcelona, on s’han aquarterat a la caserna del Bruc de Pedralbes.

Ara fa un any, amb vista a la celebració del referèndum considerat il·legal per la justícia espanyola, el govern de Rajoy va enviar a Catalunya 6.000 agents d’arreu d’Espanya entre policies espanyols i guàrdies civils en la que es va conèixer com a operació Copèrnic.

La majoria d’efectius –4.500– van operar durant setmanes i van arribar al pic de 6.000 entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre per intervenir les urnes i impedir la votació en una actuació de força que va acabar amb un miler de ciutadans ferits que eren als col·legis electorals per poder votar. L’operació va costar 43 milions a l’Estat segons les xifres oficials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona