Política

Congelació fiscal a Torroella i suport a l’AMPA pel menjador

El govern aprova tot sol les taxes del 2019 i hi ha unanimitat a favor del recurs de les famílies per mantenir el servei a l’escola

L’equip de govern de Torroella de Montgrí (ERC, UPM i LEST) va tirar endavant ahir al vespre, tot sol, les modificacions de les ordenances fiscals amb vista al 2019, que continuen la tònica anunciada per l’executiu de congelació de l’IBI i d’una reducció progressiva de la taxa de recollida de residus –que davallarà del 3% més per a les llars i del 2% per als industrials–. L’alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d’escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l’abocador.

Malgrat això, entre els grups de l’oposició, la CUP es va abstenir perquè considera que s’han descartat propostes com ara la “redistribució” de l’impost d’obres, per gravar més les d’envergadura i beneficiar, en canvi, obres menors de reforma i millora, explicava el regidor Robert Huertas. En canvi, Jordi Cordon (CiU) i Gregori Sarquella (COET) s’hi van oposar per l’escàs marge de temps per fer propostes que finalment són descartades.

En paral·lel, la CUP i COET es van abstenir a l a modificació de crèdit per incorporar 872.129 euros de romanent a inversions sostenibles, reforçar les partides del 2019 i eixugar endeutament. El govern diu que es destinarà a inversions, com ara digitalitzar actes del ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648; la diagnosi de l’estat del convent de les clarisses; la rehabilitació de la façana de l’Hospital i el paviment de carrers i camins. Però Cordon, contrari, qüestiona que s’esgotin recursos al final de mandat, fet que troba “electoralista”.

Suport a l’AMPA

Els grups també van mostrar el seu suport al recurs administratiu que l’AMPA de l’escola Guillem de Montgrí ha presentat per continuar prestant-hi el servei de menjador. El grup de CiU, però, sosté que l’Ajuntament hauria de fer-se’n càrrec, tot i que Rufí els retreu que votin a favor de la retirada al Consell Comarcal, on Cordon argumenta que no hi ha llibertat de vot. I la CUP aposta també per anar més enllà dels gestos simbòlics de suport per assolir una solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia