Política

Congelació fiscal a Torroella i suport a l’AMPA pel menjador

El govern aprova tot sol les taxes del 2019 i hi ha unanimitat a favor del recurs de les famílies per mantenir el servei a l’escola

L’equip de govern de Torroella de Montgrí (ERC, UPM i LEST) va tirar endavant ahir al vespre, tot sol, les modificacions de les ordenances fiscals amb vista al 2019, que continuen la tònica anunciada per l’executiu de congelació de l’IBI i d’una reducció progressiva de la taxa de recollida de residus –que davallarà del 3% més per a les llars i del 2% per als industrials–. L’alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d’escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l’abocador.

Malgrat això, entre els grups de l’oposició, la CUP es va abstenir perquè considera que s’han descartat propostes com ara la “redistribució” de l’impost d’obres, per gravar més les d’envergadura i beneficiar, en canvi, obres menors de reforma i millora, explicava el regidor Robert Huertas. En canvi, Jordi Cordon (CiU) i Gregori Sarquella (COET) s’hi van oposar per l’escàs marge de temps per fer propostes que finalment són descartades.

En paral·lel, la CUP i COET es van abstenir a l a modificació de crèdit per incorporar 872.129 euros de romanent a inversions sostenibles, reforçar les partides del 2019 i eixugar endeutament. El govern diu que es destinarà a inversions, com ara digitalitzar actes del ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648; la diagnosi de l’estat del convent de les clarisses; la rehabilitació de la façana de l’Hospital i el paviment de carrers i camins. Però Cordon, contrari, qüestiona que s’esgotin recursos al final de mandat, fet que troba “electoralista”.

Suport a l’AMPA

Els grups també van mostrar el seu suport al recurs administratiu que l’AMPA de l’escola Guillem de Montgrí ha presentat per continuar prestant-hi el servei de menjador. El grup de CiU, però, sosté que l’Ajuntament hauria de fer-se’n càrrec, tot i que Rufí els retreu que votin a favor de la retirada al Consell Comarcal, on Cordon argumenta que no hi ha llibertat de vot. I la CUP aposta també per anar més enllà dels gestos simbòlics de suport per assolir una solució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona