Política

Segona pròrroga a Figueres per a la societat EcoServeis

La pròrroga era indispensable per tramitar la municipalització dels serveis d’enllumenat, parcs i jardins

S’hauria extingit el primer d’octubre i el ple n’allarga l’existència com a màxim un any

EcoServeis, la societat mixta que s’encarrega a Figueres de la neteja i recollida d’escombraries, de l’enllumenat i de parcs i jardins, continuarà operativa com a màxim un any més. El ple d’ahir a Figueres va aprovar que la societat continuarà existint, però amb menys atribucions: la part de la recollida d’escombraries serà adjudicada, com estava previst, a un concessionari (hauria de ser aquest mes d’octubre), però EcoServeis haurà de continuar assumint l’enllumenat i parcs i jardins mentre es tramita l’expedient de municipalització d’aquests dos serveis, tal com ho va aprovar el ple el mes passat i en contra de la voluntat de l’alcaldessa, Marta Felip, que també volia privatitzar aquests apartats. L’existència de la societat mixta ja es va prorrogar fa dos anys, i hauria caducat el dia 2 d’octubre.

Amb el rerefons del revés a la seva proposta d’externalitzar parc i jardins, l’alcaldessa no va deixar de subratllar la complicació que, segons ella, comportarà la municipalització, i va qualificar la nova pròrroga de “necessitat imperiosa”. Així ho va entendre gairebé tot el consistori, tret dels partits oposats a la municipalització: Cs va votar-hi en contra i el PP es va abstenir. La resta de formacions, a banda de lamentar els retards de tot aquest procés, van donar per bona la pròrroga que permetrà municipalitzar els dos serveis tal com havien reclamat.

Debat pels símbols

Entre les mocions presentades, no va prosperar la del regidor de (CExF) Òscar Vergés per establir “un pacte local per a la convivència per promoure el civisme en els temes que generen més queixes com ara brutícia, deixalles, seguretat i manteniment de l’espai públic”. La moció que volia presentar Ciutadans també sobre convivència, però en aquest cas referint-se a pintades i llaços grocs, no es va arribar a debatre perquè no se’n va aprovar la urgència. Quedarà per a un pròxim ple. Aquest debat, però, ja es va iniciar en el torn de precs i preguntes, a través de les intervencions del portaveu de Cs, Héctor Amelló, i del regidor del PP, Diego Borrego, tots dos van reclamar a l’alcaldessa que es retirin els símbols i cartells que reclamen la llibertat dels presos de la façana de l’ajuntament i dels espais públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles