Política

El jutge de l’1-O insisteix a voler saber si Unipost va cobrar del govern

El titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que investiga l’organització del referèndum d’autodeterminació, ha estimat en 2,2 milions d’euros els diners suposadament malversats pel govern, malgrat que falten proves comptables.

Per això, en una interlocutòria, del 10 d’agost passat i coneguda ahir, el magistrat Juan Antonio Ramírez demana a la representant concursal de l’empresa Unipost, en fase de liquidació, si unes factures emeses el 7 de setembre per un valor de 979.661 euros han estat cobrades al govern. Serien les cartes a ciutadans per formar les meses electorals, requisades per la Guàrdia Civil. En concret, i “per individualitzar responsabilitats”, segons el jutge, pregunta per la factura girada als departaments de Cultura per valor de 196.696 euros, a Vicepresidència, per 193.889 euros, a Salut, per 192.711 euros, a Treball, per 197.192 euros, i a Presidència, per 198.871.

D’una altra banda, la fiscal ha demanat al jutge que Hisenda faci un informe detallat de les suposades partides gastades pel referèndum i també que s’elabori un estudi sobre els costos de la cessió de locals públics per a l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.